Egészséges Fogyás Acai gyümölccsel

Egészséges fogyás Acai gyümölccsel

2019.11.11 14:25

Számomra megdöbbentő volt, mikor azt hallottam, hogy az elhízás már most több embert öl meg évente, mint az éhezés. Az viszont köztudott tény, hogy minden leadott kiló csökkenti az elhízás okozta betegségek kockázatát. A fogyás nem könnyű, de létezik néhány természetes módszer és termék, ami hatékonyan segítheti a célok minél előbbi elérését.

Én nem rajongok a csodaszerekért, nem hiszek a 22 nap alatt történő 17 kg-os fogyásban, és azokban az ígéretekben sem, melyek olyan termékekhez párosulnak, amelyek életmódváltás és testmozgás nélkül garantálnak tartós fogyást. Azonban vannak olyan természetes módszerek mint például az acai gyümölcs fogyasztása, aminek hatásai tudományosan is alátámasztottak. A kapcsolódó kutatási anyagokban csodáról ugyan szó sincs, de tartós, egészséges és könnyen kivitelezhető fogyásról viszont annál inkább.

Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a gyümölcsöt*:

Az acai napjainkra egyike lett a legközkedveltebb természetes fogyasztószereknek.
De vajon mit tud felmutatni ez a kis gyümölcs, hogy ekkora tömegeket tud lázba hozni?

 

Túlsúlyos embereket vizsgálva kiderült, hogy napi 2x100 ml 100% acai dzsúsz fogyasztásával az éhgyomri vércukorszint és az éhgyomri inzulin szint csökkenése mellett, az étkezés utáni vércukorszint emelkedés is alacsonyabb volt az egyébként várhatónál. Ebből megállapítható, hogy ez a gyümölcs segíti a vércukorszint stabilizálását, ami az egyik kulcstényezője az egészséges fogyásnak. Kiegyensúlyozott vércukorszinttel könnyebb elkerülni a hirtelen jött éhségrohamokat, ezáltal könnyebb betartani a napi ötszöri, de kisebb mennyiségű étkezést is, aminek folyományaként tartós, egészséges, éhezés nélküli fogyás érhető el.

 

 Szeretnéd kipróbálni? Kattints ide

Az Acai inzulin szint csökkentő hatása is természetes segítsége a korszerű fogyókúrának, mert a magas inzulin szint a felesleges cukrokat zsírrá alakítja és beindul a zsírraktározás folyamata. Továbbá a vércukorszint csökkentésével az inzulin mennyisége is csökkenthető, ami szintén fogyáshoz vezethet. Mivel az elhízás gyakran együtt jár a megnövekedett koleszterin- és triglicerid szinttel, további előnye a gyümölcsnek, hogy tartós fogyasztása csökkenti az LDL („rossz”) koleszterint, és az emelkedett triglicerid szintet, úgy hogy közben a „jó” HDL koleszterin mennyisége nem változik. Az a tény hogy a kóros túlsúly mellett sokszor megtalálható az alultápláltság (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, fehérje, rost, egészséges, telítetlen zsírsavak, stb. területén), szintén az acai-ra tereli a figyelmet. Amellett, hogy egyenletes és tartós fogyást biztosít, ellátja a szervezetet azokkal a létfontosságú anyagokkal, melyek javítják a szellemi- és fizikai teljesítményt, támogatják az immunműködést és általánosságban az egészség megőrzését.

Hogyan segíti az Acai berry a fogyást?

  • táplál és energetizál, így kevesebb kalória bevitellel is beéred majd,
  • javítja a koncentráló képességet és a fizikai erőnlétet is, így marad erőd egy kis testmozgásra, kalória égetésre is,
  • segíti az alvást, jó pihenést biztosít, ami fontos, mert ha napközben fáradt vagy, akkor többet eszel – ez tény! Tanulmányok igazolják, hogy a kialvatlan emberek közt több a túlsúlyos.
  • javítja az emésztést, a tápanyagok lebontását, így az elemeire bontott tápanyagokat jobban képes a szervezet felhasználni, és a csak részben lebontott, az immunrendszer által allergénként észlelt „törmelékek” nem fognak a zsírraktárakban landolni, ami a szervezet védekező mechanizmusának része lenne.
  • segíti a toxinok kiürítését a szervezetből, ezáltal szintén megszabadít a feleslegesen felgyülemlett pluszkilóktól.

És a hatásmechanizmus ami fogyáshoz vezet:

  • Az acai támogatja a vércukorszint stabilizálását, ami az egyik kulcsa az egészséges fogyásnak.
  • Kiegyensúlyozott vércukorszinttel nnyebb elkerülni a hirtelen jött éhségrohamokat.
  • A magas inzulin szint a felesleges cukrokat zsírrá alakítja és beindul a zsírraktározás. Az Organic Acai a vércukorszint csökkentésével az inzulin mennyiségét is csökkenti ami így végül fogyáshoz vezet.

2019. augusztusától elérhető az új, almás-cseresznyés Organic Acai! Nem csupán ízletes gyümölcsökkel gazdagodott, hanem acai tartalma is megnőtt, ezáltal finomabb és hatékonyabb mint eddig bármikor!

Szeretnéd kipróbálni?Kattints ide 


Dr. Varga Edit
Orvos –természetgyógyász
Életmód tanácsadó és terapeuta

*Felhasznált források: Dietary flavonoid intakes and risk of type 2 diabetes in US men and women - Nicole M Wedick, An Pan, Aedı´n Cassidy, Eric B Rimm, Laura Sampson, Bernard Rosner, Walter Willett, Frank B Hu, Qi Sun, and Rob M van Dam; Am J Clin Nutr. 2012 Apr;95(4):925-33.; Dietary compound ellagic acid alleviates skin wrinkle and inflammation induced by UV-B irradiation - Bae JY, Choi JS, Kang SW, Lee YJ, Park J, Kang YH., Exp Dermatol. 2010 Aug;19(8):e182-90.; Effects of Açai (Euterpe oleracea Mart.) berry preparation on metabolic parameters in a healthy overweight population: A pilot study – Udani et al;

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac