Stress Management - Stresszcsökkentő B-vitamin-komplex

Stress Management Stresszcsökkentő B-vitamin-komplex

2019.03.05 12:16

Stress Management (100 tabletta ) Stresszcsökkentő B-vitamin-komplex

 

Adagolás: 1-3 tabletta naponta

Kisker ár : 7700 Ft

Hálózati ár: 5790 Ft

(Mit kell tenned ,hogy hálózati áron vásárolj? Kattints ide!!)

         Kosárba

A stressz életünk része. Amíg pozitív stresszre szükségünk van, mert motivál és produktívvá tesz, addig a negatív stressz megkeserítheti életünket és hosszabb távon betegségekhez is vezethet. Előzd meg a stresszt megfelelő életmóddal, helyes táplálkozással! Ehhez nyújthat segítséget a Stress Managementben található, C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamin-család, amely nemcsak az idegrendszer működését támogatja, de a test energia-háztartását és az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

A Stress Management készítmény elsősorban azok számára javasolható, akik mindennapjaik során fokozott stresszhatásoknak vannak kitéve. Stressz hatására a szervezet vitamin- és energiaszükséglete is megnövekszik. A B-vitamin-család hatékonyan támogatja az idegrendszer egészséges működését, emellett fontos résztvevője az energiatermelő folyamatoknak is.

 A Stress Management hatóanyagainak gerincét a B-vitamin-család alkotja. Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az idegrendszerben lezajló élettani folyamatokban, valamint vesz részt a szénhidrát (B1, B2, niacin, pantoténsav), a zsír (B1, B2, niacin, pantoténsav, biotin), a fehérje (B2, B6, pantoténsav), illetve a nukleinsav (B1) anyagcseréjében, ezáltal szervezetünk legfontosabb energiatermelő folyamatainak elválaszthatatlan részét képezi.

A komplex B-vitamin-készítmények tehát amellett, hogy támogatják az idegrendszer normális működését, pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is, így stresszes állapot, fokozott szellemi vagy testi igénybevétel esetén különösen ajánlhatók.

Szabaduljunk meg a stressztől!

Remegő kezek? Indokolatlan dühkitörések? Alvászavar? Fejfájás? Hajhullás? Gyomorfájdalom? Türelmetlenség? Memóriaproblémák? Levertség? Ezek a jelek testünk válaszreakciói, jelzései lehetnek a fokozott stresszre*, amelynek kialakulásában elsősorban a negatív ingerek játszanak közre.

Mi a stressz?
A stressz hétköznapi jelentése „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség”. Kicsit bővebben: a stressz a test válasza egy olyan változásra, mely fizikai, mentális, illetve érzelmi reakciót vagy választ tesz szükségessé. Tehát a változás magában hordozza a stressz lehetőségét. Rohanó világunkban minden folyamatosan változik, így nem csoda, hogy a stressz mára már népbetegséggé vált.

Mégis szükségünk van a stresszre. Hogyan lehetséges ez?
A stressz kutatójaként világhírűvé vált Selye professzor1 által publikált modell szerint a stressz két fajtára osztható: eustresszre és distresszre. Az eustressz az úgynevezett „jó stressz”, amely megoldhatónak látszó szituációkban jelentkezik; erősítő hatással van ránk, stimulál, produktívak leszünk tőle. A distressz (negatív stressz) frusztrációt, tehetetlenséget, csalódottságot és kimerültséget okoz. Tehát az arany középút a megoldás. A stressz teljes hiánya enerváltságot, fásultságot eredményezhet, míg a folyamatos stressz akár betegséget is okozhat.

Felismerjük-e, mikor vagyunk stresszhelyzetben?

Mindenki máshogy reagál egy nehéz szituációban, így a fizikai, érzelmi és viselkedésbeli változások is teljesen különbözőek lehetnek. Egy váratlan helyzetben akár azonnal jelentkezhet remegés, izzadás, magas pulzus, légszomj, megfeszülő izmok, fejfájás, pánik vagy harag. A folyamatos, negatív stressz pedig hatással lehet egészségünkre. Szorongást, depressziót, emésztési zavarokat, magas vérnyomást, alvászavart, akár szívrendellenességet is okozhat, valamint hatással lehet a női ciklusra, így a termékenységre és a meddőségre is.

Kik a legveszélyeztetettebbek?

Különböző kutatások különböző csoportokat jelölnek meg a legveszélyeztetettebbként. Egyesek szerint az idősek, mások szerint az aktív férfiak számára legnagyobb a kockázat. Ugyanakkor például a terhesség, a szabadság utáni munkába való visszatérés vagy éppen az iskolakezdés is okozhat stresszt. Vagyis a stressz mindannyiunk életében jelen van, így jeleire mindenki esetében figyelnünk kell!

Jó tanács az azonnali stresszkezelésre
A mély levegővétel, a 10-ig való elszámolás, a zajok megszüntetése mellett egy egyszerű protokollt is érdemes bevezetnie, ha stresszes az élete:

 1. Próbálja őszintén felmérni az adott helyzetet, és képzelje el, hogy mi a legrosszabb, ami történhet.
  2. Készüljön fel arra, hogy hogyan fogja elviselni, ha ez bekövetkezik.
  3. Ha felkészült a legrosszabbra, akkor próbálja meg elképzelni, hogy mivel lehetne jobb eredményt elérni. (Haladók továbbfejleszthetik a protokollt a lehető legjobb eredmények irányába is!)

Tehát van megoldás?
Ahogy a tünetek sem egyfélék, a megoldás sem lehet egyetlen, univerzális, mindenki által elfogadott és használt módszer. Segíthet a jóga, a tai chi, a meditáció, a sport bármely formája vagy éppen egy stresszkezelési tréning. Van, akinek egy jó könyv és egy pohár gyógytea, esetleg egy aromaterápiás fürdő a megoldás; mások a természetben töltött időre esküsznek. A megfelelő táplálkozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben viseljük el a stresszt. Segítséget nyújthat a magnézium, a B-vitaminok és egyes gyógynövények (például a Rhodiola rosea) is. A legfontosabb, hogy próbáljunk változtatni, enyhíteni a stresszes helyzeten!

* Az említett tünetek hátterében egyéb betegség is állhat. Ezért ha ezek valamelyikét hosszútávon vagy fokozottan tapasztalja, feltétlenül forduljon orvoshoz!

1 Dr. Selye János (1907-1982) vagy Hans Selye - Osztrák-magyar származású kanadai belgyógyász, vegyész.

Stress Management – Komplex B-vitamin készítményként támogatja az idegrendszer normális működését, pozitívan befolyásolja a test energia-háztartását is, így stresszes állapot, fokozott szellemi vagy testi igénybevétel esetén különösen ajánlható. Szedése jól kiegészíthető a következő termékekkel: Rhodiolin, Magnezi B6 és a BioHarmonex® készülék

 

A kolin és az inozitol fontos résztvevői az idegi­-ingerület-átvitelnek.

A készítmény további összetevője a C-vitamin, amely fontos antioxidáns. Részt vesz a szervezet védekező­rendszerének működésében, támogatólag hat az idegrendszerre is. Jelentős alkotórész még a magnézium, mely szintén hozzájárul az idegrendszeri folyamatok kiegyensúlyozottságához, emellett az energiatermelő folyamatok fontos részét képezi, valamint szükséges a normál izomműködéshez is.

A készítmény alkotóelemei mindezen hatások mellett segítenek a bőr és a nyálkahártya épségének fenntartásában, hozzájárulnak a normál vérképzés és sejtosztódás folyamataihoz, illetve szerepet játszanak számos, a szervezet optimális működéséhez fontos anyag előállításában is.

A stressz életünk része. Amíg pozitív stresszre szükségünk van, mert motivál és produktívvá tesz, addig a negatív stressz megkeserítheti életünket és hosszabb távon betegségekhez is vezethet. Előzd meg a stresszt megfelelő életmóddal, helyes táplálkozással! Ehhez nyújthat segítséget a Stress Management-ben található, C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamin-család, amely nem csak az idegrendszer működését támogatja, de a test energia-háztartását és az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

Hiánytünetek  A B-vitamin hiánytünetei lehetnek:

attól függően, hogy melyik B-vitamin hiányáról beszélünk, a tünetek az étvágytalanságtól, a vérszegénységen és bőrproblémákon át a szív-, izom-, ideg- és emésztőrendszeri problémákig terjedhetnek.*

 

Felhasznált források:

* Élelmezés és táplálkozás-egészségtan - Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.

 

Tudtad-e?

Tudtad, hogy a beriberi nevű betegséget a B1-vitamin hiánya okozza? E betegség első leírása i. e. 2697-ből Kínából származik, de csak 1937-ben ismerték fel a kórkép és a vitaminhiány közti összefüggést. Manapság a Távol-Keleten a hántolt rizs fogyasztása következtében fordul elő, a fejlett országokban pedig az alkoholbetegség okozza.

 

8 ok, amiért a CaliVita termékeit érdemes választani:

 • A CaliVita több mint 20 éve, kimagasló szakmai háttérrel kínálja a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő termékeket.
 • Mindig törekszünk a legjobb forrásból származó természetes alapanyagok felhasználására.
 • Fejlesztéseink során a jobb felszívódású, pl. szerves formákkal dolgozunk.
 • 100%-os minőségi garanciát vállalunk termékeinkre.
 • Termékeink szigorú, többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át, a kiváló minőség folyamatos biztosítása érdekében.
 • Étrend-kiegészítőink túlnyomó többsége az USA-ban, gyógyszergyári körülmények között készül.
 • Előállításuk a GMP (helyes gyártási gyakorlat) szigorú minőségirányítási és minőségellenőrzési elveinek megfelelően történik, továbbá az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság) folyamatos ellenőrzése és rendszeres időközönkénti felülvizsgálata is biztosított. Szoros együttműködéssel dolgozunk a helyi engedélyező hatóságokkal is annak érdekében, hogy mindig a legkiválóbb termék kerüljön a fogyasztóinkhoz.
 • Minden termék OÉTI regisztrációval rendelkezik.

Összetétel:   

     1.60  mg          B2-vitamin         

     1.30  mg          B1-vitamin         

  18.00  mg          Niacinamid          

     5.00  mg          Pantoténsav       

     2.00  mg          B6-vitamin         

100.00  mcg        Folsav      

100.00  mg          Kolin        

100.00  mg          Inozitol    

     1.00  mcg        B12-vitamin       

  60.00   mg         C-vitamin 

  20.00   mg         Magnézium         

Kiszerelés:   100 tabletta

Ajánlott adagolás:  1-3 tabletta naponta

Ajánlott adagolás mellett, a készítmény tartalma :   33-100 napra elegendő

 

Figyelem! A B-vitamin alkalmazása a vizeletet élénksárgára színezheti.

 

Kinek ajánljuk?

 • Azoknak, akik mindennapi stressznek vannak kitéve munkájuk vagy életmódjuk miatt.
 • Fokozott fizikai megterhelés esetén.
 • Az immunrendszer erősítésére mindenkinek.

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

 

 

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac