Cikkek

D-drops (30 ml) , D3-vitamin-cseppek

2019.03.08 12:21

D-drops (30 ml) , D3-vitamin-cseppek

A D-vitamin hiány   a - becslések szerint – a lakosság 70%-át érinti. A D-vitamin nagy részét szervezetünk a napsütésből szintetizálja. A D-drops hatóanyagát, a D3-vitamint tőkehalmájból vontuk ki és ehhez természetes ízesítőket adtunk. Adagolása egyszerű, italba, ételbe keverve is fogyasztható. Folyékony formája az egész család számára biztosíthatja a D-vitamin ellátottságot.

 

A D-vitamin nélkülözhetetlen szervezetünk számára, ugyanis számtalan élettani folyamatot szabályoz, és hiánya több betegség kialakulásában is szerepet játszhat.

Tudtad, hogy pótlásáról nyáron sem szabad megfeledkezni?

Bár nyáron a napsütéses órák száma igen magas, a napsugárzás káros hatásaitól tartva bőrfelületünk nagy részét inkább elrejtjük, vagy ha mégsem, akkor magas faktorszámú naptejet használunk. Így viszont a D3-vitamin képzéséhez szükséges napsugarak egyáltalán nem hatolnak át a bőrünkön.

Tudtad, hogy a D-vitamin hiány súlyfelesleget is okozhat?

Számos vizsgálat alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a túlsúly összefüggésben lehet a D-vitamin szintünkkel is, mivel az alacsony D-vitamin szint megemelheti a leptin szintjét, ami egy étvágy-szabályozó hormon. Ha a leptin szint megemelkedik, az agy nem küldi a teltségérzet jelét, hiába vagyunk már jóllakva. Így nem érezzük, hogy pontosan mikor kellene abbahagyni az evést, ezáltal észrevétlenül többet eszünk, ami súlyfelesleg kialakulásához vezethet.

Érdemes tehát tavasszal és nyáron is odafigyelni a D-vitamin folyamatos szinten tartására, egészségügyi és esztétikai okokból egyaránt, hiszen egy jó étrenddel is csupán a felnőttek számára szükséges mennyiség (napi 4000 NE) 2-4%-át tudjuk fedezni.

Magyarországon a legtöbb felnőtt D-vitamin hiányos

A D-vitamin hormonként funkcionál a szervezetben, hiánya esetén számos betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő. Magyarországon a felnőttek 94 százaléka D-vitamin-hiányos, 21 százalékuk pedig nagyon súlyos D-vitamin-hiányban szenved. A gyerekek adatai jobbak: kétharmaduknál észlelhető D-vitamin-hiány és mindössze 5 százalékuknál igen súlyos mértékű.

Mindez azt jelenti, hogy 2 millió felnőtt és százezer gyerek van a legsúlyosabbnak tekintett D-vitamin-hiányos állapotban – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

 

A D-vitamin-hiány sok betegségre hajlamosít

Ismert, hogy a D-vitamin hiánya számos betegségre hajlamosít – mondja az igazgató –, ráadásul minél nagyobb mértékű a hiány, annál nagyobb annak a valószínűsége, hogy a betegségek be is következnek. Ahogy a D-vitamin-hiányosok száma nő, úgy az ezzel kapcsolatos megbetegedések – cukorbetegség, asztma, magas vérnyomás, sclerosis multiplex, reuma, daganatok stb. – száma is nő.

A D-vitamin-hiány növeli a halálozás kockázatát

2014-ben elkészültek olyan nemzetközi összesítő elemzések, amelyek igazolták, hogy a súlyos D-vitamin-hiányos állapot a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli. Az enyhe hiánynál ez az arány 10-14 százalék. Tumor esetében kétszeres a halálozási esély abban az esetben, ha a beteg nem kap D-vitamint és ezért hiányállapotban is szenved.

A kardiovaszkuláris betegségek (infarktus, agyvérzés, érelmeszesedés) esetében kiderült, hogy még jobban csökkenti a halálozás kockázatát a D-vitamin-kúra, mint a tumorok esetében. Ezenkívül a cukorbetegség, a sclerosis multiplex és autoimmun betegségek esetében is jelentősen növeli a túlélést. Az adatok alapján dr. Szabó András szerint egyértelmű: szakmai alapelv minden beteg D-vitamin-szintjét normalizálni.

Tévhitek

Sokan azt gondolják, hogy a multivitamin tartalmaz megfelelő mennyiségben D-vitamint – ez nem igaz.

A gyógyszerellenesek szerint egyen mindenki pl. szardíniát, csukamájolajat, lazacot, gombát stb. és így tudja fedezni a D-vitamin-szükségletét. Ezekből azonban hatalmas mennyiséget kellene enni naponta, tehát élelmiszerrel nem lehet bevinni a szükséges mennyiséget.

Amerikában széles körben elterjedt, hogy tejbe, tejtermékekbe tesznek D-vitamint, Magyarországon is vannak ilyen termékek, csak még kevés.

Forrás: Semmelweis Egyetem Médiasarok >>

 

Tudta-e, hogy felmérések alapján, égövünkön még a napsütéses nyári hónapokban is a népesség 41%-ának elégtelen a D-vitamin ellátottsága?*

A tartós D-vitaminhiány fokozza a következők kockázatát: gyenge csontok, gyakori csonttörés, gyakori fertőzések, légúti fertőzések, szezonális levertség, izomgyengeség

Ne késlekedj!  Tegyél önmagad és családod egészségéért

*Forrás: D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében / Virágh Éva [et al.] In: Orvosi Hetilap. 2012. 153. évf. 41. sz., p. 1629-1637.

Csecsemők: 400–1000 NE/nap
Gyermekek (1-6 év): 600–1000 NE/nap
Gyermekek (6 év felett): 600–1000 NE/nap
Serdülők: 800–1000 NE/nap
Felnőttek: 1500–2000 NE/nap
Kövér felnőttek: 3000–4000NE/nap
Terhes nők: 1500–2000 NE/nap

A magyar piacon a D-drops a legjobb ár-értékarányú termék.

 

8 ok, amiért a CaliVita termékeit érdemes választani:

 • A CaliVita több mint 20 éve, kimagasló szakmai háttérrel kínálja a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő termékeket.
 • Mindig törekszünk a legjobb forrásból származó természetes alapanyagok felhasználására.
 • Fejlesztéseink során a jobb felszívódású, pl. szerves formákkal dolgozunk.
 • 100%-os minőségi garanciát vállalunk termékeinkre.
 • Termékeink szigorú, többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át, a kiváló minőség folyamatos biztosítása érdekében.
 • Étrend-kiegészítőink túlnyomó többsége az USA-ban, gyógyszergyári körülmények között készül.
 • Előállításuk a GMP (helyes gyártási gyakorlat) szigorú minőségirányítási és minőségellenőrzési elveinek megfelelően történik, továbbá az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság) folyamatos ellenőrzése és rendszeres időközönkénti felülvizsgálata is biztosított. Szoros együttműködéssel dolgozunk a helyi engedélyező hatóságokkal is annak érdekében, hogy mindig a legkiválóbb termék kerüljön a fogyasztóinkhoz.
 • Minden termék OÉTI regisztrációval rendelkezik.

 Összetétel:

 400   IU /  csepp          D3-vitamin italban elkeverve

Kiszerelés                      30 ml ( 9000 csepp )

Ajánlott adagolás       1 – 10 csepp ( testsúly, életkor szerint )

Pl.:  1200 IU (3 csepp ; kb. 0,1 ml ) D3-vitamin; 300 napra elegendő (10 hónap )

Figyelem!

 • A terméket napfénytől védve tárolja!
 • Magas szérum kalciumszinttel járó állapotokban (hypercalcaemia) ne alkalmazza!
 • Vesekövesség és sarcoidosis, valamint más, D-vitamin tartalmú készítmény alkalmazása esetén egyeztessen kezelőorvosával!

Kinek ajánljuk:

 • Azoknak, akik napjuk nagy részét fedett helyen töltik.
 • Túlsúllyal küzdőknek, mivel nekik magasabb a D-vitamin szükségletük.
 • Mindenkinek immunrendszere karbantartásához, hiszen a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
 • Azoknak, akiknek fontos csontjaik, fogaik egészsége, mivel a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat fenntartásához.
 • Terhes anyáknak a magzat csontozatának megfelelő fejlődése valamint az anya csontjainak védelme érdekében. Szoptatás alatt a megfelelő vitaminszint fenntartásáért.
 • Vegetáriánusoknak.
 • Napallergiával küzdőknek

  Adagolás: 3 csepp naponta italba keverve

   

      Ugrás a termékhez

   

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac