Cikkek

Lizinnel a herpesz ellen

2019.03.20 19:12

Lizinnel a herpesz ellen

 

 Adagolás: 1 kapszula naponta ( 60 napra elegendő)

(Mit kell tenned ,hogy hálózati áron vásárolj? Kattints ide!!)

Ha herpeszed van vagy hajlamos vagy rá kattints ide!

herpesz sokunk számára váratlanul vissza-visszatérő rémálmot jelent. Időről időre elcsúfítja bőrünket, ráadásul fájdalmakkal és esetenként rossz közérzettel, levertséggel is járhat.

Ezért az ennyi ember életét megkeserítő állapotért két vírus tehető felelőssé, a herpes simplex 1 (HSV-1) és a 2-es (HSV-2) típus. Utóbbi nemi úton fertőz, majd a keresztcsonti idegdúcokban telepszik meg, a nemi szerveken és közelükben okozva panaszokat; míg az előbbi jellemzően cseppfertőzéssel, direkt kontaktussal (testi érintkezéssel, közös evőeszköz, pohár használatával) terjed. Ezzel a vírussal az emberek 40%-a megfertőződik, leggyakrabban már gyermekkorban.

A herpesz tüneteként az ajkakon és az ajkak környékén apró, folyadékokkal teli hólyagok jelennek meg, általában a lehető legrosszabb pillanatban. Néhányan előre érzik: fájdalom, viszketés, égő érzés jelzi, hogy rövidesen kezdetét veszi egy újabb periódus, amit általában hormonális változás, UV-sugárzás (napozás), fertőzés, lázas állapot, fizikai, szellemi vagy lelki stressz vált ki. Sajnos a vírus az akut fázis után sem tűnik el a szervezetből, az idegdúcokba visszahúzódva és ott megtelepedve készül a következő rohamra. Aki tehát egyszer elkapja a herpesz vírust, élete végéig hordozó lesz, bár nem biztos, hogy a tünetek is visszatérnek.

Kezelése a fellángolás alatt különböző krémekkel, szájon át alkalmazható agresszív antivirális gyógyszerekkel történhet. Ez utóbbiakat sokan a lappangó fázisban is folyamatosan alkalmazzák – remélve, hogy lerövidítheti vagy ritkíthatja az akut fázist –, ezzel folyamatos gyógyszeres terhelésnek kitéve a szervezetet. Az alkalmazás időzítésétől is függ ezeknek a szereknek a hatékonysága, amit viszont nagyon nehéz „eltalálni”, hiszen általában váratlanul jelennek meg a hólyagok.

Kattints ide és tudj meg tőbbet az L-Lysinről!

Mivel a fertőzöttség világszerte rengeteg embert érint, ráadásul hosszú távon súlyosabb következményei is lehetnek (pl. szaruhártyabetegségek), sok kutatás foglalkozott a témával.

Ezek közül több is arra a következtetésre jutott, hogy a lizin, mely természetes módon jelen van szervezetünkben, valamiképpen segíthet a betegeknek. Ma már azt is tudjuk, hogyan.

lizin a fehérjéinket felépítő 20 aminosav egyike. Olyan fehérjék felépítésében játszik fontos szerepet, mint a kollagén, ezen kívül segíti a kalcium felszívódását a vékonybélből, így a csontritkulás prevenciójában is hatásos segítség lehet. Mivel esszenciális, a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért külső forrásból kell pótolnunk, amit elhasználunk az anyagcserénk során.

Vizsgálatok kiderítették, hogy a lizin egy másik aminosavval, az argininnel kompetitív módon szívódik fel, tehát, ha egyikből több van, a másikból kevesebb tud bekerülni a szervezetbe. Mivel a herpesz vírusnak argininre van szüksége a szaporodáshoz, ezért a felszívás gátlásával a vírus szaporodását, ezáltal az akut fázist lehet gátolni, ami a tünetek csökkenésével is járhat. Az arginin nem esszenciális, tehát a szervezet is elő tudja állítani, így azzal, hogy a felszívódást lizin bevitelével gátoljuk, nem okozunk semmilyen hiánybetegséget. Bár jó lizinforrásnak számítanak pl. a gabonafélék, a húsok, ezek azonban argininből is jelentős mennyiséget tartalmaznak, így a kívánt lizin-arginin arányt nem lehet csak a táplálkozásunkkal elérni.

Egy 6 hónapon át végzett vizsgálatban a résztvevőket két csoportra – lizint kapókra és lizint nem kapókra – osztották. A vizsgálat időtartama alatt a lizint kapó csoportban feleannyi megbetegedést jelentettek, mint a lizint nem kapó kontrollcsoportban. Egy másik kísérletben napi 312-1200 mg lizint (egyszeri, illetve többszöri dózisban) alkalmazva azt találták, hogy lerövidítette az akut fázis idejét és a gyógyulási időt, valamint csökkentette a kiújulás gyakoriságát. A lizin egyik vizsgálatban sem okozott mellékhatásokat még 3000 mg/nap dózisban sem.

A fentiekből is látszik, hogy lizin ígéretes kiegészítése lehet a herpesz ellenes terápiának, mivel lerövidítheti az akut fázis idejét és csökkentheti azok gyakoriságát, amellett, hogy nem agresszív vírusellenes „kemoterápiás” szer, hanem egy természetes, szervezetünkben is jelenlévő anyag.

Kattints ide és tudj meg többet az L-Lysinről!

 

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac