Cikkek

Bio termesztés előnyei

2019.03.24 11:38

A bio termesztés előnyei

Biztos Ön is belegondolt már, hogy a meglévő földterületek hogyan tudják évről-évre kielégíteni az egyre növekvő lakosság élelmiszerigényét. Sajnos, sokszor erőszakos emberi beavatkozások szükségesek ahhoz, hogy a tömegek által megfizethető élelmiszert termeljenek. A birtokba vett, amúgy terméketlen földeken, a normálisnál nagyobb terméshaszon eléréshez több – legtöbbször engedélyezett – vegyszert kell alkalmazni, azonban ezektől egyre többen tartanak, hiszen ezek maradványai az élelmiszerben maradhatnak, hosszú távon akár egészségkárosodást okozva.

Bár a megbízható termelő és gyártó betartja az előírásokat és megvárja ezeknek az anyagoknak a lebomlási idejét, míg az emberre ártalmatlanok lesznek, sokan, különböző megfontolások alapján inkább igyekeznek mindenből organikusat (más néven bio-t) választani.

Miért érdemes organikusan előállított élelmiszereket választani?

  •  Előállításuk nem terheli a természetet vegyszerekkel, mert csak a szigorú szabályoknak megfelelő, környezetbarát kezelőanyagokat használhatnak.
  • Mivel a természetes kezelőanyagok kevésbé agresszívek, ugyanahhoz a hatásfokhoz több emberi erőforrás kell. A rovar kártevőket (pl. hernyókat) több esetben kézzel távolítják el a termésekről és kézi gyomirtást alkalmaznak, így a munkáltatást is támogatják a bioterméket vásárlók.
  • Mivel nem használnak műtrágyákat, így a talajt és azon keresztül az ivóvizet sem szennyezik a biogazdaságok.
  • Egyes tanulmányok szerint a bio farmokon előállított termékek akár 25 %-kal több tápanyagot is tartalmazhatnak, mint a nagyüzemi gazdálkodásból származó versenytársak. A bio gazdálkodásból származó szárnyasok húsa és egyéb állatok teje több fehérjét, és szignifkánsan több ásványi anyagot, vitamint és értékes zsírsavakat tartalmaz. Gondoljunk arra is, hogy a biogazdálkodásban tartott állatok életminősége mennyivel méltóbb a tömegtenyésztett állatokéval szemben.
  • A feldolgozás során is kerülik a mesterséges anyagok használatát, így ízesítésre is jellemzően természetes ízesítőanyagokat használnak és következetesen kerülik az ízfokozók, mesterséges tartósítószerek alkalmazását.
  • A bio termékek ára elsőre magasabbnak tűnhet, ugyanakkor minőségibb és tápanyagban gazdagabb terméket kapunk pénzünkért.
  • Mivel rendkívül szigorúan szabályozott, hogy mely termékek kaphatnak bio minősítést, így nagy biztonságot adhat a fogyasztónak, hogy valóban azt kapja, amit a csomagolás állít!

Földünk és a következő generációk védelme érdekében a szemléletváltás rendkívül fontos és aktuális feladat mindannyiunk számára. A fenntartható fejlődéshez minden egyes ember apró, majd nagyobb lépései vezetnek, így akár egy-egy biotermék vásárlásával is elkezdhető a szükséges változások sora, ami nem csak hosszú távú befektetésként térül meg, de már számunkra is érezhető változásokat hozhat! Az Ön számára is elérhető hálózatunk új terméke, a bio minősítésű Organic Noni!

Tudj meg róla többet!Kattints ide!

Forrás:
A biotermékek táplálkozásbeli előnyei, a szemléletváltozás szükségessége - prof. dr. Bardócz Zsuzsa – prof. dr. Pusztai Árpád

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac