Cikkek

Noni a Jókedvért!

2019.05.03 19:43

Nonit a jókedvért!

A noni segítségével a hangulatunkat is feldobhatjuk. Aktiválja az agyban elhelyezkedő tobozmirigy működését, ebben a mirigyben szerotonin és melatonin termelődik – szerepet kap a hangulat, az alvás, a testhőmérséklet szabályozásában.

A noni serkenti az endorfin, vagyis a boldogsághormon termelődését. Erőteljes a stressz-oldó hatása. A nehezen alvóknak jót tesz, szabályozza az alvás ciklust és nőknél a havi vérzést is. Ha valaki káros szenvedélyéről szeretne leszokni, a noni-készítmények segíthetnek, mérsékelik ugyanis az elvonási tüneteket és tisztítják a szervezetet. Segíthet a depresszión is!

 És ez még nem minden, hiszen a noni jótékony hatásainak kutatása még mindig folyik. Annyi bizonyos, hogy a rák elleni harcban is hatékony fegyver lehet. Olyan vegyület is megtalálható benne, mely növeli a fehér vérsejtek pusztító képességét. A daganatos sejtekre tett hatása miatt tanulmányozzák a damnacanthal nevű összetevőt. Az eddigi tapasztalatok szerint javulást eredményez rákos megbetegedések esetén.

 

Fájdalomcsillapítás

Feljegyzések szerint a Noni fájdalomcsillapító hatása a Morfiummal vetekszik. A Noni fájdalomcsillapító hatásának oka a xeronin és a sejtek közötti kapcsolat. A xeronin megfelelő körülményeket teremt a sejtek számára, ezáltal javíthatja közérzetet, az agynak olyan üzeneteket küld, melyek révén enyhülhet a fájdalom. Alkaloidái fokozhatják a sejtek ópiát-receptorainak érzékenységét, a telítetlen zsírsavak pedig csökkenthetik a fájdalomkiváltó prosztaglandin termelést. A modern orvoslás egyre jobban felismeri a Noni természeteses, mellékhatás mentes fájdalomenyhítő hatását. 

 Allergia

Noni hatása az allergiás reakciót kiváltó hisztamin felszabadulását, magas flavonoid tartalma miatt gátolhatja és csökkentheti az ödéma képződést a nyálkahártyákon ezáltal enyhítheti orrdugulást, orrfolyást ill az egyéb allergiás tüneteket.

 

Antioxidáns

A szabad gyökök a sejtek oxidációját idézik elő, ezzel növelve a betegségek és a hibás sejtosztódás kockázatát. A Noni gyümölcsben olyan antioxidánsok vannak amelyek megkötik a szabad gyököket, ezáltal védő hatást fejthetnek ki a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák ellen.

Gyulladáscsökkentő

Noni gyümölcs főként degeneratív ízületi gyulladás és sokizületi gyulladás esetén enyhítheti a tüneteket. A tapasztalatok és a kutatások biztatóak más gyulladásos betegségek tekintetében is, mint pl: a pikkelysömör, akné ekcéma, az asztma, a bélgyulladás, és a különböző bőrgyulladások esetében szintén érdemes használni. A gyulladások ellenei harcban főleg a béta-szitoszterol, a telítetlen zsírsavak, a terpének, az enzimek és az alkaloidok közül pedig a proxeronin vesznek részt. A Noni gyümölcs bőségesen tartalmazza ezeket a vegyületeket. Csökkentik a gyulladás tüneteinek kialakulásáért felelős prosztaglandinok termelését, és a szabad gyökök ellen is védemet biztosítanak.

 

Bőrvédő hatás

Noni gyümölcs bőséges forrása olyan tápanyagoknak, melyek nagyban javíthatják a bőr állapotát. Védelmet nyújthatnak a sejtkárosodás kivédésében és ezáltal és ezáltal lelassúlhat az öregedés. A Noni gyümölcs hatása a feljegyzések szerint, alkalmazták és bőrbetegségek és sérülések kezelésére. Eredményesen kezeltek vele, gombás fertőzéseket, fekélyeket és a fejbőr kórokozók által kiváltott betegségeit. Samponként  hidratáló hatást fejthet ki. feljegyzések szerint a fejtetűre is hatékony lehet.

 Anyagcsere

Noni gyümölcs szuper élelmiszer az anyagcsere szempontjából. A Noni hatása: Javíthatja az emésztést, befolyásolhatja az anyagcsere folyamatokat és vércukorszintre is hatással lehet. Az antrakinonok hatására serkentheti az emésztést. Rostjai csökkenthetik az egyszerű cukrok bevitelét, ennek eredménye hogy a vércukorszint lassabban   emelkedhet az étkezés után.

 

Antibakteriális

Bár nem jelent alternatívát az antibiotikumokra, a Noni gyümölcs aktív összetevői, főként az antrakinonok, a terpének és a szkopoletin könnyedén leszámolhatnak a baktériumokkal és a gombákkal.

 

 Ízületi gyulladás

Noni gyümölcs csökkentheti a gyulladásokat, erősítheti a csontokat és az ínszalagokat. Hatásainak tesztelése ízületi gyulladás ellen hosszú időt vesz igénybe, de úgy tűnik, a betegek megkönnyebbülnek, ha a szokásos napi adagot fogyasztják belőle. A fájdalom ill gyulladás csökkentő hatása miatt a páciensek állapot javulásról számoltak be.

 

 Antidepresszáns

A Noni gyümölcs fokozzahatja a szerotonin és a melatonin hormon termelődését. A szerotonin a hangulatot, az érzelmeket, az alvás befolyásolja, hiánya depressziót idézhet elő. A melatonin a cirkadián az alvási ritmust szabályozza, segítiheti az elalvást, az éjszakai pihenést és jelentősen javíthatja a hangulatot. 

 

Csökkentheti a daganatos sejtek szaporodását

A legnagyobb érdeklődést a fájdalomcsillapító hatás mellett, ezen tulajdonsága váltotta ki. A kutatások ígéretesek ebben a témában. A damnacantal gátolhatja a daganatgének hatásának érvényre jutását, és elősegíthati a hibás sejtek mielőbbi lebontását és kiürítését. Az utóbbi funkciót több egyéb molekula is támogatja. az immunrendszer által nagyobb mennyiségben termelt gamma-interferon, a tumor-nekrózis faktor (TNF) és az interleukinek is. 

 

No és milyen fogyasztva?

Nos, bár számos jó tulajdonsága van, a noniba belekóstolóknak általában ugyanaz a reakciója: a gyümölcs nem jóízű, sőt, kifejezetten rossz!Az Organic Noni ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó gyümölcseit biotermesztésből származó málnával ízesítettük.

A noniból készült italokat egészségmegőrző céllal naponta érdemes fogyasztani, reggel, éhgyomorra egy evőkanállal.

 Egészségügyi probléma esetén napi háromszor három evőkanálnyi fogyasztása is megengedett. Gyógyszerek mellé is lehet inni, nincs mellékhatása. Érdemes kipróbálni, a legtöbb ember ugyanis jobban érzi magát és sokkal energikusabb a noni fogyasztása után

 

2023. február 2. és 6. között minden 2 db Organic Noni után 38 180 Ft számlaengedményre leszel jogosult, melynek értékét 2 db Organic Noni termékre váltjuk be neked. Fontos: A termék közeli (május) lejáratú.

Tovább a termékhez

 

Cikkek az Organic Noniról:

-Noni hatóanyagairól és vitaminjairól

-Noni a gyümölcsök királynője

-Miért érdemes naponta Organic nonit fogyasztani?

-Noni hatóanyagai és vitaminjai

 

 

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac