Cikkek

Fényes mosoly egész évben

2019.06.24 15:02

Fényes mosoly egész évben

A szájhigiénia valószínűleg még a gazdag, nyugati társadalmakban is kényes pont. Ezt bizonyítják azok a fogászati felmérések, melyek az időskori ínysorvadás fiatalkori kezdetét szerették volna felmérni.

Az ínygyulladás, melynek krónikussá válása ínysorvadáshoz vezethet, már a gyermekeknél is megfigyelhető, és Amerikában a felnőtt lakosság felét, a 65 év felettieknek akár 70%-át érintheti. Európában az iskoláskorú gyermekek 52%-ánál találtak valamilyen fokú ínygyulladást egy lengyel felmérésben.

Mit lehet tenni ellene? Egyrészt fontos a megfelelő szájhigiénia kialakítása már gyermekkorban, a megfelelő fogmosási technikák alkalmazása, másrészt a rendszeres fogorvosi kontroll során végzett fogkő-eltávolítás is csökkenteni tudja az ínygyulladás, ínysorvadás kialakulásának kockázatát.

A megfelelő szájápoláshoz hozzátartozik a megfelelő fogkefe és fogkrém használata is. Akinek érzékenyebb az ínye, annak nem szükséges kemény sörtét használnia, próbálgassa végig a puhább sörtéjű fogkeféket. Ugyanilyen fontos a megfelelő fogkrém kiválasztása is. A gyerekeknél figyelni kell a fluormentességre, míg a szülők vagy a fehérítő hatást keresik, vagy megoldást a fogínyproblémáikra.

A CaliVita új OrganiCare termékcsaládjával két fluorid- és nikkelmentes fogkrém is érkezik a termékpalettánkra, melyeket a kicsiktől a nagyokig az egész család bátran használhat.

Az OrganiCare Aloe Toothpaste fogkrém aloét, eukaliptuszt és mályvát tartalmaz, melyek segítenek megnyugtatni a gyulladt ínyt, és elősegíthetik annak gyógyulását, miközben részt vesznek a gyulladást okozó lepedék eltávolításában. Az OrganiCare White Clay Toothpaste fogkrém citromolajjal és fehér agyaggal nemcsak az egészséges fogak és íny elérésében segíthet, de a fogak természetes fehérségét is visszaadhatja, amit a teázás, a kávézás, esetleg a cigarettázás elkoptatott.

Ha belsőleg is szeretnél hozzájárulni ínyed egészségéhez, akkor rágj minél több nyers zöldséget, mellyel munkára készteted fogaidat és tisztítod a fogközeidet. A cukros üdítőket ajánlott elkerülni! Ezen kívül a fogínysorvadás kezelésében nagy segítséget nyújthat a koenzim-Q10 pótlása is. Egy 8 hetes vizsgálatban azt mérték fel, hogy napi 50 mg Q10-zel kezelt betegeken tud-e segíteni ez a szervezetünkben is megtalálható koenzim. A vizsgálat végén megállapították, hogy a betegek 70%-ánál jelentősen csökkentek a fogínysorvadásos tünetek, míg további 30%-uknál még ennél is nagyobb hatást tudtak elérni.

Tegyél hát te is fogaid egészségéért, hogy egész évben ragyogó legyen a mosolyod!Forrás:

Comparison of the status of the periodontium and oral hygiene among children 8-9 and 13-14 years of age in Poland and in other countries - Arabska-Przedpełska B et al., Przegl Epidemiol. 1988;42(3):279-85.
Prevalence of Periodontitis in Adults in the United States: 2009 and 2010 - P.I. Eke et al., Dent Res October 2012 91: 914-920.
Study of CoQ10 Enzymes in Gingive from Patients with Periodontal Disease and Evidence for a Deficiency of Coenzyme Q10 - Matsumura, T., Saji, S., Nakamura, R. & Folkers, K. Int. J. Vitamin Nutr. 43, 537-548. (1973)
A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac