Cikkek

Tények és tévhitek a multivitaminokról

2019.07.12 12:24

Tények és tévhitek a multivitaminokról

Emberek millió kezdik a napjukat egy multivitamin beszedésével.Ennek ellenére is sajnos sok téves információ él a köztudatban,ha vitaminokról és étrendkiegészítőkkel történő pótlásról van szó.

Multivitaminokkal kapcsolatban a leggyakoribb tévhitek és azok cáfolata.

1.A multivitaminok feleslegesek:

Tévedés!!!

A vitaminok az emberi szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen tápanyagok,melyeket testünk nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinnünk őket.Egy multivitamin szedése segít pótolni azokat a vitaminokat,melyeket táplálék útján nem juttatunk megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe.

2.A vitaminok növelik az étvágyat:

Tévedés!!!

Egyetlen kutatás sem támasztja alá.Bizonyos tanulmányok épp az ellenkezőjét mutatták ki:B1,B3,B6,C és D vitaminok hozzájárulnak az étvágy szabályozásához.

3.A vitaminok hízlalnak:

Tévedés!!!

A súlygyarapodáshoz megnövekedett energia bevitel szükséges fehérjék szénhidrátok és zsírok formájában.A vitaminok 0 kalóriát tartalmaznak ,ezért lehetetlen ,hogy a szedésük hízáshoz vezessen.

4.A vitaminokat nem lehet túladagolni:

Tévedés!!!

A vízben oldódó vitaminokból( pl B vitamin és C vitamin) a felesleg kiürűl a szervezetből a vizelettel,ellenben a zsírban oldódó vitaminok,az A és az E vitamin a zsírszövetekben tárolódnak.Ha nem léped túl nagymértékben az ajánlott mennyiséget akkor ezen vitaminok esetében sem kell túladagolástól tartanod.

5.Egészséges étkezés mellett nincs szükség vitaminokra:

Tévedés!!!

Étkezési szokásoktól,életviteltől és már tényezőktől függően a legtöbb ember valamilyen szintenvitaminhiányos.

6.A vitaminoknak nincs lejárati ideje:

Tévedés!!!

Még mindig az évekkel ezelőtt vásárolt vitaminokat szeded?Jobb ,ha megnézed a lejárati időt a dobozban.A lejárt szavatosságú vitaminok ugyan nem veszélyesek,de kisebb a hatékonyságuk.Idővel egyes vitaminok ereje 20-40%-al csökkenhet.

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac