Cikkek

"A" Vércsoport jellemzői

2020.03.21 16:55

Az "A" vércsoport, a földműves általános jellemzői

A magyar lakosság 44%-a  "A" vércsoportú. Ez a vércsoport a leggyakoribb a magyar lakosság körében.  Nevét onnan kapta, hogy a vörösvértestek felületén A antigén helyezkedik el.Az "A" vércsoportú emberek számára a vegetáriánus étrend a legmegfelelőbb.Miután az emberek a gabonatermesztés és az állattenyésztés hatására képessé váltak saját maguk eltartására, életstílusuk gyökeresen megváltozott. Ez a megváltozott életstílus, az új étrend és a környezeti változás eredményezte az emésztőrendszer és az immunrendszer teljesen új mutációját. Ez a változás lehetővé tette, hogy szervezetük jobban hasznosítsa a termesztett gabonát és a mezőgazdasági termékeket. Így alakult ki az A vércsoport.Az "A" vércsoportúaknak érzékeny az emésztőrendszere, toleráns az immunrendszerük. Jól alkalmazkodnak az állandó étrendhez és a változatlansághoz.Ellenállóbbak a fertőzésekkel, vírusokkal szemben. A többi vércsoporthoz viszonyítva gyakrabban fordulnak elő rákos megbetegedések valamint szív- és érrendszeri betegségek az A vércsoportúak körében.Az mezőgazdaság megjelenésével az ember számára fontossá vált a tervezés, hiszen tervezés nélkül a megélhetését veszélyeztette. A tervezés, a másokkal való együttműködési képesség lettek az "A" vércsoportúak jellemző pszichológiai jellemvonásai.

 Kattints ide és válaszd a saját vércsoportodnak megfelelő vitamint!

A hízást és a fogyást támogató tényezők

Mint korábban már volt szó róla, az "A" vércsoportúak számára a vegetáriánus étrend a legmegfelelőbb. Ezért a fogyás érdekében a hús fogyasztását ki kell iktatni az étrendjükből.A húsfélék elősegítik az "A" vércsoportúak hízását. Ha "A" vércsoportúként rendszeresen fogyasztasz húst, eleinte gyorsabban fogsz fogyni, ha elhagyod a húst és a különféle húskészítményeket. A húst az "A" vércsoportúak szervezete zsírként raktározza, éppen ellenkezőleg, mint a 0 vércsoportúak, akik energiaforrásként elégetik azokat.A vegetáriánus étrendre való áttérés nagy kihívás lehet. Azt javaslom kezdd apró lépésekkel, például kezdetben helyettesítsd a húst halakkal. Ha mégis húst ennél válassz csirkét vagy pulykát.Fontos, hogy az ételeket a lehető legtermészetesebb formában fogyaszd, frissen és nyersen.A tejtermékek és a túlzott búza fogyasztása szintén elősegítik a hízást. Mindkét élelmiszer fogyasztása lassítja az "A" vércsoportúak anyagcseréjét, ezért ha fogyni szeretnél, iktasd ki ezeket az élelmiszereket az étrendedből.A növényi olajok elősegítik az anyagcserét, támogatják a fogyást, emellett kiváló fehérjeforrások. Az "A" vércsoportúak, ha tehetik fogyasszanak diót és földimogyorót, mert bizonyos rákellenes lektineket tartalmaznak.A fogyás érdekében fogyassz friss zöldségeket, telítettséget biztosítanak, fokozzák a bélműködést és az anyagcserét.

Íme egy lista a fogyást és a hízást elősegítő ételekről!

Hízást elősegítő ételek

húsfélék,tejtermékek,veteménybab,limabab,búza

Fogyást elősegítő ételek

növényi olajok,szójaételek,zöldségek,ananász

Kattints ide és válaszd a saját vércsoportodnak megfelelő vitamint!

A megfelelő edzésterv

Az ideális forma, testsúly, az egészség elengedhetetlen része a rendszeresen végzett testmozgás. A rendszeresen végzett testmozgás kiváló módszer a stressz levezetésére. Az "A" vércsoportúak intellektuálisan reagálnak a stresszre. Nyugtalanságot, ingerlékenységet, akár hiperaktivitást is kiválthat a le nem vezetett stressz, ami az immunrendszer gyengüléséhez vezethet. Ezért van jelentősége,  hogy olyan nyugtató mozgásformákat végezzenek, mint a jóga, a harcművészetek, tai chi vagy a golf.Azok az "A" vércsoportúak, akik sokáig maradnak feszültek, súlyos betegségek kialakulását, mint szívbetegségek vagy különböző rákos megbetegedések kialakulását kockáztatják.Itt olvashatod  az "A" vércsoportúak számára  javasolt edzésformákat. A rendszeres testedzés a heti, legalább 3-4 alkalommal, minimum 30 perc mozgást takar.Ezek a mozgásformák javaslatok. Azt a mozgásformát válaszd, amit szívesen végzel és tudod tartani a heti 3-4 alkalmat.

 

                                                                       
Jóga

 

Ajánlott mozgásformák

tai chi,jóga,harcművészetek,golf,élénk séta,úszás,tánc,aerobic (mérsékelt tempójú),tornagyakorlatok

Kattints ide és válaszd a saját vércsoportodnak megfelelő vitamint!

Ajánlott táplálék kiegészítők

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a táplálék kiegészítők szerepét. Szerepük elengedhetetlenül fontos a kiegyensúlyozott életvitelhez.A vércsoport szerinti étrend követői esetében bizonyos vitaminok és ásványi anyagok, a fogyasztott élelmiszerek miatt, olyan mennyiségben kerülnek be a szervezetbe, hogy pótlásukra nincs szükség, vagy éppen fordítva.Az itt olvasható a tanácsok azokra vonatkoznak, akik követik az A vércsoportúak számára előírtétrendet.A legideálisabb az, ha az itt felsorolt vitaminokat a napi táplálkozásunk során visszük be. Itt ajánlást olvashatsz azzal kapcsolatban, mely élelmiszerek tartalmazzák az adott vitamint és arról is kapsz tájékoztatást, melyik táplálék kiegészítőt válaszd, ha mégis más forrásból kell  pótolnod azokat.

B – vitaminok (halak,teljes őrlésű gabona,tojás

Itt találod a megfelelő B – vitamin komplexet, kattints IDE

C- vitamin (málna,grapefruit,ananász,citrom,brokkoli)

Itt találod a megfelelő C vitamint , kattints IDE

E-vitamin (növényi olajok,teljes őrlésű gabona,földi mogyoró,zöldleveles zöldségek)

Itt találod a megfelelő E vitamint , kattints IDE

Kalcium (joghurt,szója,tojás,lazac.szardínia,brokkoli,spenót)

 Itt találod a megfelelő kalciumforrást , kattints IDE

Vas (teljes őrlésű gabona,füge,babfélék)

Itt találod a megfelelő vasforrást , kattints IDE

Kattints ide és válaszd a saját vércsoportodnak megfelelő vitamint!

Az "A" vércsoportúak személyisége

Az "A" vércsoportúak egyik legfontosabb tulajdonsága az együttműködési képesség. Jellemző rájuk egy belső feszültség, mely levezetésére szolgálnak a fent említett mozgásformák, amit egészségük érdekében, tudatosan és rendszeresen gyakorolniuk kell. Nagyobb szükségük van az autonómiára, mint a többi vércsoportnak.Ez a vércsoport is adott nagy vezetőket a világnak, mint Richard Nixon, Jimmy Carter vagy Adolf Hitler (Hitler vércsoportjához egy abnormális személyiség is társult) Bár elismerhetjük vezetői képességüket, mindannyian végzetes hibákat követtek el, hiszen vércsoportjukból adódóan mindhármukra jellemző, hogy az intenzív lélektani nyomást hosszútávon nem tudják elviselni. Éppen ezért az A vércsoportúak kevésbé alkalmasak a vezetői pozíciók betöltésére, mint például a 0 vércsoportúak.A vércsoport és a személyiség összefüggésére egyelőre nincsenek tudományos bizonyítékok, inkább megfigyelés, tapasztalat alapúak. Nem is szabad általánosítani, de azért az érdekesség kedvéért jó tudni egy-egy vércsoport milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Japánban a vércsoportok és a személyiség összefüggését igen komolyan veszik. Cégek ez alapján választják ki új munkatársaikat, külön cégek foglalkoznak a témával.


Echinacea

Kattints ide és válaszd a saját vércsoportodnak megfelelő vitamint!

A betegségek és az "A" vércsoport kapcsolata

Az eddig olvasottakból már kiderült, hogy az egészségünk és a vércsoportunk között szoros összefüggés van. Ebben a bekezdésben néhány hasznos információt találhatsz, ami Neked, mint "A" vércsoportúnak hasznos lehet bizonyos betegségek megelőzésben vagy kezelésében.Az "A" vércsoportúak jól reagálnak a penicillin csoportba tartozó gyógyszerekre, ha nem lehet elkerülni az antibiotikum kúrát, akkor ebből a csoportból célszerű választani.Az "A" vércsoportúak, ha csökkenti a nyáktermelést fokozó élelmiszerek (tejtermékek és búza) fogyasztását, illetve a stresszt javíthatják a meglévő asztmájukat.Az "A" vércsoportúaknak sűrű a vérük, ezért gyakrabban alakulnak ki lerakódások az artériákban, ami szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.A II-es típusú cukorbetegség kialakulása elkerülhető, ha az A vércsoportúak kerülik a gyakori hús és tejtermék fogyasztását.Székrekedés ellen ajánlott a feldolgozatlan korpa fogyasztása.Az "A" vércsoportúak kevésbé fogékonyak a vírusfertőzésekre, ha mégis megfertőződnek, akkor ezek a betegségek enyhébb lefolyásúak, mint más vércsoportoknál.Az "A" vércsoportúak körében nagyobb számban fordul elő szív- és érrendszeri megbetegedés, mint a többi vércsoport esetében. A galagonya jó hatással van az érrendszerre, növeli az erek rugalmasságát és csökkenti a vérnyomást. Tea, vagy tinktúraként fogyasztva sokat tehetsz az említett betegségek megelőzésének érdekében.Immunerősítőként az echinacea (kasvirág), és a  C vitamint célszerű használniuk.A stressz elleni védekezés miatt ajánlott a Rhodiolint vagy a Stress Management készítményeket szedni.Röviden így jellemezhető az "A"vércsoportú ember. Fontos hangsúlyozni, az itt olvasható tanácsok nem helyettesítik az orvosi kezelést és a kiegyensúlyozott táplálkozást.

Kattints ide és válaszd a saját vércsoportodnak megfelelő vitamint!

Forrás: Dr. Peter J. D’Adamo & Catherine Whitney: Az AB0 terv

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

 

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac