Cikkek

Immunrendszer támogatása felsőfokon

2020.03.24 13:31

Immunerősítés felsőfokon

A modern orvostudomány segítségünkre siet, ha megbetegszünk, de a legtöbb esetben mégis rajtunk múlik, hogy ellenállunk-e a betegségeknek akár egy konok, vírusos időszakban is.

Az egészséges immunrendszer fontossága
Az egészséges immunrendszer a legjobb védekezés a mikrobák, baktériumok és vírusok ellen, amelyek egyébként megtámadják szervezetünket és ártanak egészségünknek. Az immunrendszer funkcióit úgy kell elképzelni, mint egy tengeralattjáró hajótestét: amíg erős, a víz kint marad, és a légnyomás belül állandó, így életben tartja a bent tartózkodókat. Amikor viszont gyenge – és törésvonalak keletkeznek rajta –, a víz gyorsan beömlik, a hajó és az összes fedélzeten tartózkodó ember pedig elsüllyed.

Az immunrendszer feladatai
Az immunrendszer állandóan ellenőrzi a szervezetet, sejtjei „őrjáratot” tartanak a vér-nyirok-nyirokszövet és a különféle szervek között. Elsődleges feladatuk az idegen anyagok felismerése, közömbösítése, megsemmisítése. Az immunválaszt, immunreakciót kiváltó anyagokat antigénnek nevezzük. Ezek lehetnek vírusok, baktériumok, egyéb kórokozók, más élőlények sejtjei, de lehetnek nem szerves anyagok is, mint pl. a gyógyszerek. E széleskörű feladat bonyolult felépítésű és működésű immunrendszert igényel.

Az immunrendszer optimális működéséhez táplálkozásunkkal, életmódunkkal mi is hozzájárulunk. Szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátása alapvetően szükséges az immunrendszer megbízható működéséhez. Ha szeretnél egészséges maradni, íme néhány tipp, amivel természetes módon erősítheted az immunrendszeredet:

Legjobb, ha egy jó minőségű komplex készítményt választunk alapnak. Felnőttek részére a legjobb választás lehet  a Super Mega 50, mely megfelelően nagy dózisban, hatékonyan felszívódó formában és optimális arányban tartalmazza az összes vitamint és ásványi anyagot, amire szükségünk lehet.

A gyermekek esetében a jó összetétel mellett fontos, hogy a készítményt szívesen fogyasszák. Legyen finom, mégis egészséges. Ezen tulajdonságai miatt vált kicsik és szüleik kedvenc termékévé a Lion Kids+D multivitamin.

Ki ne ismerné a mondást: immunerősítéshez a C-vitamin lehet az egyik legfontosabb. Ha valaki csak egyféle vitamint szed, az biztosan a C-vitamin lesz. A C-vitamin fokozhatja szervezetünkben az immunrendszer védekező képességét, növelheti a fehérvérsejtek számát, segítheti működésüket, melyek szembeszállhatnak a testünket megtámadó kórokozókkal. Mindemellett jelentősen csökkentheti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit is.A C 1000 Plus megadózisú, elnyújtott felszívódású C-vitaminnal és annak hatását fokozó, biotermesztésből származó csipkebogyóval támogatja immunrendszerünk védekezését minden olyan kritikus időszakban, amikor szervezetünknek erre a legnagyobb szüksége van. A citrusfélékből kivont C 300 Plus kiváló antioxidáns, és magas bioflavonoid-tartalmának köszönhetően érvédő hatással is rendelkezik.

Az utóbbi évek kutatásainak köszönhetően a D-vitamin is igen fontossá vált, mint immunerősítő. Ha az emberek D-vitamin-ellátottsága megfelelő lenne, akár 90%-kal is csökkenthető lenne az influenzás megbetegedések száma! Így tél vége felé a legnagyobb hiány ebből a vitaminból van a szervezetünkben, és pótlásához hasznos lehet egy jó minőségű, jól hasznosuló étrend-kiegészítő D-drops csepp rendszeres fogyasztása is.

Ha biztonságos immunműködésre törekszünk, nem feledkezhetünk meg bélflóránk egészségének megóvásáról sem. A háromféle probiotikus törzset is tartalmazó, finom, cseresznye ízű, összerágható ProbioBalance képes lehet a bélflóra helyreállítására, illetve megőrzésére. Külön előnye, hogy a gyermekek is szívesen fogyasztják, ezért ajánlott mindig a házi patikánkban tartani, hiszen bármikor szükség lehet rá.

Erősítsd meg immunrendszered! – Kattints ide és Találd meg a neked való vitaminforrást télen is!

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac