Cikkek

Kínos problémák

2020.03.24 17:46

 Kínos problémák

Nem kell tovább szégyenkezned!

Szívünk szerint elkerülnénk bármilyen jellegű egészségügyi problémát, de vannak olyanok, amelyek kifejezetten kellemetlen tünetekkel járnak. Ezek a kínos testi panaszok akár odáig is vezethetnek, hogy a beteg szégyenérzete miatt nem mer kimozdulni otthonról és kerüli a társaságot, legyen az például körömgomba, haspuffadás és a kellemetlen szájszag.

Körömgomba

A sokak életét megkeserítő körömgomba nemcsak csúnya látványt okoz, de akár fájdalmas is lehet. A gyógyszeres kezelés drága és nem alkalmazható minden esetben, mert megterheli a szervezetet és a májat is károsíthatja. Szerencsére erre a problémára a természet kincsei is rendelkezésre állnak.

A kellemes illatú oregánó olajhoz is fordulhatunk segítségért, mely szintén alkalmazható belsőleg és az érintett területre cseppentve is. Az oregánó olajban megtalálható egy thymol nevű hatóanyag, amiről egy néhány évvel ezelőtti kutatás kiderítette, hogy antibakteriális és gombaölő képességgel bír. 

Puffadás

Kevés olyan emésztési probléma létezik, ami kellemetlenebb, mint egy haspuffadás. A sokszor egész napon át tartó felfújódások, feszülések, nem csak zavaróak, de sok esetben energiaszintünket is fokozatosan csökkentik, amit a kihagyott étkezések csak tovább rontanak. Az egészséges emberek körében 20-30% a haspuffadás előfordulása, míg az irritábilis bélszindrómában szenvedő emberek között 80-90% is lehet.

A kiváltó okok között vezet a stresszes életmód, a kapkodó étkezés, és a túl sok levegőnyelés. Okozhatja emellett hormonális változás is, így a terhesség vagy a menstruáció időszaka. Sőt antibiotikum kezelések következtében a bélflóra sérülése is vezethet puffadásos tünetekhez.

Mégis a leggyakoribb, ami miatt puffadást érzünk, az a puffasztó ételek fogyasztása, illetve a felszívódási zavarok, amikor olyan anyagok jutnak az emésztőrendszerünkbe, melyet a szervezet nem tud megemészteni. Az egyik leggyakoribb felszívódási zavart pl. a laktáz enzim hiánya okozza, melyet tejtermékek fogyasztása után érez meg szervezetünk. A rossz hír, hogy a kor előrehaladtával alapvetően csökken a rendelkezésre álló enzimek mennyisége.

A hosszan fennálló elégtelen emésztés és felszívódás során szervezetünk azonban nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, és ez végül az immunrendszer gyengüléséhez, fáradtsághoz, kimerültséghez, ingerlékenységhez, bőrproblémákhoz, és allergiás reakciók jelentkezéséhez is vezethet.

Amit e kellemetlen tünetek megelőzéséért tehetünk, az az, hogy elkezdünk étkezési naplót vezetni és megpróbálunk rájönni, milyen ételek fogyasztása okoz számunkra gondot. Ezen felül érdemes segítségül hívni olyan készítményeket, melyek emésztést segítő enzimeket tartalmaznak. Ilyen a Papaya Plus is. Magas hatóanyag tartalommal bír, és az összes fontosabb emésztést segítő enzimet tartalmazza, segíti a szénhidrát, zsír, fehérje és a laktóz lebontását is, ráadásul mindezt kényelmes rágótabletta formájában teszi, így még víz sem kell hozzá.

Gyomorsav, kellemetlen szájszag

A puffadáson kívül legalább ennyire kellemetlen a savas felböfögés, és az esetlegesen ezzel járó kellemetlen szájszag. Természetesen a rossz szájszagnak rengeteg okozója lehet, kezdve egy lyukas fogtól, a cukorbetegségen át, de pszichés okok miatt is előfordulhat. Amennyiben emésztési probléma áll mögötte, akkor viszont nagy esély van rá, hogy a reflux a fő bűnös.

Ebben az esetben is fontos, hogy beiktassunk életmódbeli változtatásokat. Lefekvés előtt három órával már ne együnk, emeljük meg a fejpárnánkat, kerüljük a savtermelést fokozó ételeket, csökkentsük a stresszt. 

Használjunk belső dezodorálót, például klorofillt. Népszerű termékünk a Liquid Chlorophyll pont ezekben az esetekben segít. Ezzel a zöld lúgosító növénnyel megőrizhetjük, ill. visszaállíthatjuk szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, és felvehetjük a kesztyűt a kellemetlen szájszag ellen.

Ne feledd, nincs megoldatlan probléma, csak megugrandó feladat! Ugord át segítségünkkel a kínos problémákat!

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac