Cikkek

Megérkezett az Aquarion új generációja

2020.06.17 15:41

A víz az életünk alapja

Korunk rohanó életmódjának velejárója, hogy egyre kevesebb vizet és még kevesebb minőségi vizet iszunk, holott a víz létfontosságú számunkra. A vízhiány mértékétől függően különböző problémák jelennek meg szervezetünkben: székrekedés, fáradtságérzet, figyelemzavar.

A kevés vízivás mellett a helytelen táplálkozás is ronthat állapotunkon: a savasító ételek fogyasztása miatt testünk folyamatosan arra fókuszál, hogy a vér pH-jának egyensúlyát fenntartsa, erre összpontosítva energiáit. Szervezetünk az egyensúly fenntartása érdekében ásványokat (kalcium, magnézium, kálium) von el a létfontosságú szervektől és a csontoktól, emiatt ellenálló képességünk csökken, szervezetünk legyengül, így fogékonyabbak leszünk a különböző egészségügyi problémákra.

Miért Aquarion?

A tiszta, jó minőségű víz minden élő szervezet létezésének alapfeltétele. Napi folyadékszükségletünk 2-3 liter, ám a lakosság nagy része ennek csupán töredékét fogyasztja, aminek egyik oka a rossz szokások beidegződése, a másik pedig, hogy sokan a csapvíz minőségére (ízére, szagára) hivatkozva kerülik a vízfogyasztást. Ilyenkor gyakran nem iszunk eleget, vagy valamilyen más, rendszerint nem megfelelő forrásból (cukros üdítők, fekete tea, magas ásványianyag-tartalmú vizek, speciális egészségi állapotokban alkalmazható gyógyvizek) veszünk magunkhoz folyadékot. Az elégtelen mennyiségű és a nem megfelelő minőségű folyadék fogyasztása hosszú távon káros lehet, hiszen szervezetünknek a tiszta, káros anyagoktól mentes víz a legmegfelelőbb a normál élettani folyamataink fenntartásához.

MitŐl speciális, különleges az Aquarion készülék?

MIBEN KÜLÖNBÖZIK a TÖBBI víztisztítótól?

Több funkciós:

Szűr: Az Aquarion 0,01 mikronos szűrője bőven elegendő ahhoz, hogy a szennyeződések, káros vegyi anyagok, sőt még a baktériumok és a vírusok is fennakadjanak rajta. Az ennél kisebb szűrők az ionok kivonásával az élő víz élettani hatásait is csökkentik. A szűrőn áthaladva a víz klaszterszerkezete is megváltozik. A hagyományos vízben 10-18 molekula alkot egy klasztert, az átszűrt vízben már csupán 6 molekula, ami jelentősen megnöveli a víz felszívódó és hidratáló képességét. Az Aquarion komplex szűrőjében az ezüsttel aktivált szénszűrő mellett turmalin is található, mely előionizálja a vizet. Ennek az úgynevezett Biostone-filternek az élettartama átlagosan 4000 liter víz megtisztításához elegendő. A filter aktuális élettartamát a készülék folyamatosan kijelzi.

Ionizál: Az Aquarion segítségével ionizált lúgos és savas vizet állíthatunk elő     Az ionizált lúgos víz belső használatra alkalmas. Sok hidroxil (OH¯) iont tartalmaz, így képes a szabad gyökök lekötésére, azaz hatásos antioxidáns. Kiválóan lúgosítja a szervezetet, ezáltal segít fenntartani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, valamint jó kiegészítője lehet a különböző méregtelenítő kúráknak is        Az ionizált savas víz kizárólag külsőleg alkalmazható például  bőrápolásra, bőrgombásodás esetén, orrcseppként; savasabb fokozatban pedig felületek vegyszermentes fertőtlenítésére.
Több fokozatú ionizálás: Az Aquarion az ionizálást savas, illetve alkalikus irányba is 4-4 fokozatban képes elvégezni, ami megsokszorozza a felhasználási lehetőséget.
Energiatakarékos: Az ionizáló kamra korszerű, speciális kiképzésű: felülete nem sima, így relatív felületének megnövelésével több vízzel képes érintkezni. Ez elősegíti, hogy ugyanakkora energiafelhasználás mellett nagyobb teljesítményre legyen képes. A készülék emellett általában készenléti üzemmódban van, csak a tényleges használatakor kapcsol normál energiafelhasználásra.    A különleges, ötrétegű, titán-platina elektródarendszer segítségével az ionizált víz optimális ORP (oxido-redukciós potenciál) értéket ér el. Az ionizált víz negatív ORP-vel rendelkezik, azaz nemhogy nem oxidálja, hanem „fiatalítja” a szervezetet.
Gazdaságos: rendeltetésszerű használat* esetén várható élettartama 20 év.
Tisztított víz funkció, ionizálás nélkül: ez a funkció azokban az élethelyzetekben segíthet, amikor nem ajánlatos ionizált vizet fogyasztani (például gyógyszerek bevételekor, tápszerek elkészítésekor).
Egyszerű használat: a készülék egyszerűen beszerelhető és könnyen kezelhető. Az írásos útmutatón kívül két DVD-t is mellékelünk hozzá, amelyek hasznos, érdekes információkat tartalmaznak a készülékről, használatáról, illetve az ionizált vízről.
Esztétikus megjelenés: az Aquarion kivitelezése ízléses, ezért minden konyhában esztétikusan mutat, nem szükséges zárt szekrény mögé rejteni.

Az Aquarion ionizáló víztisztító berendezéssel teljesen biztonságos, káros anyagoktól mentes, ionizált vizet állíthatunk elő. Segítségével nem csupán megtisztítjuk a vegyi anyagokkal, klórral, mikroorganizmusokkal stb. szennyezett vizet, hanem oxigénnel dúsítjuk és ionizáljuk is, ami szintén jótékony hatással lehet egészségünkre.

Az Aquarion nem csak egy gép, hanem egy lehetőség, hogy irányítás alá vegyük az egészségünket. Víz nélkül nincs élet. Akármerre nézünk, csak olyan dolgokat látunk, melyek víz segítségével keletkeztek. A bolygónk jelentős részét víz borítja, a különböző háztartási cikkek előállításához vizet használnak, a kertünk növényei mind vízből táplálkoznak, és az emberi test 60%-a is víz. Azonban ahogy a tiszta víz az élet és egészség forrása lehet, a szennyezett víz komoly problémákat okozhat. Az Aquarion segítségével maximálisan a szolgálatunkba állíthatjuk a víz egészségvédő szerepét.

Mi az ionizáció lényege?

Az ionizált vízben újratöltéssel rendelkező molekulákat hozunk létre elektrolízissel. Az elektrolízis elektromos áram hatására végbemenő elektrokémiai folyamat, amelynek során olyan kémiai mozzanatok mennek végbe, amelyekhez energia kell. Az ionok képzése ilyen folyamat, hiszen az ionokként létező (vagyis töltéssel rendelkező) molekulák magasabb energiaszinten vannak, mint a semlegesek.

A víz ionizációja tulajdonképpen ionok képzése a vízben elektromos áram segítségével. Ehhez a folyamathoz titán elektródákat használnak platina bevonattal. A folyamat során H3O+ és OH-  ionok jönnek létre; az előbbi a katód, azaz a negatív pólus, az utóbbi az anód, azaz a pozitív töltésű elektród körül. Ahol a hidroxónium-ionok vannak többségben, ott a víz savas kémhatású, ahol pedig a hidroxil-ionok, ott a víz lúgos kémhatású lesz. A két katódot egy félig áteresztő membrán választja el egymástól, amelyen a víz át tud menni, de a keletkezett ionok vissza már nem, másként megfogalmazva a keletkezett ionokat töltésük szerint szétválasztja a membrán.

Miért támogatja az ionizált víz az egészséget?

Antioxidáns hatás

Az antioxidáns hatású ionizált lúgos víz a kezdeti időszakban megszabadít a testünkben termelődő, valamint kívülről támadó szabad gyököknek nevezett instabil molekuláktól, amelyek felelősek a szöveteinkben zajló öregedési folyamatokért. Az ORP (Oxidation-Reduction Potential) érték egy oldat oxidációs és redukciós képességét jelző szám. Minél alacsonyabb az ORP érték, annál redukálóbb, azaz antioxidáns hatású az oldat. 2 dl narancslé ORP értéke -200mV, ezzel szemben az Aquarion ionizáló készülék -400mV és -850mV közötti ORP értékű vizet képes előállítani.

Hidratáció


Az ionizált víz hidratáló képessége jóval magasabb, mint a sima csapvízé. Hogyan lehet ez, hiszen mindkettő vízmolekulákból áll? Igen ám, de a vízmolekulák összetapadnak (a sima vízben 16-18 molekulából álló), klasztereket alkotva. Az ionizált vízben a molekulákban ionkötések vannak, és ennek következtében a molekulák sokkal kisebb (kb. 6 molekulából álló) klasztereket hoznak létre, így ezek a kis méretük miatt közvetlenül képesek a sejtekbe bejutni.

Lúgosítás

 

A legtöbb betegséget okozó baktériumnak a savas közeg a melegágya. Az elsavasodott szervezetben a betegségeket okozó baktériumok szaporodásnak indulnak, és komoly problémákat okozhatnak. A másik nagy veszélyforrás pedig az, hogy a felhalmozódó savak nagy része a zsírban kötődik meg, ezért a legtöbb elhízásnak is a savak a konkrét felelősei. A szervezet savtúltengését rendszeres lúgos víz fogyasztásával helyre lehet állítani, ami a legtöbb esetben a kialakult betegségeket inaktiválhatja, ráadásul napokon belül a közérzet javulása is beállhat. Több hetes rendszeres fogyasztásánál már látható változásokat is eredményezhet, mivel a pH háztartás helyreállásával az emésztés visszaállhat a megfelelő működésbe, ezért nem engedi a felesleges zsírsavakat felhalmozni, hanem hatékony működésével lebontja és semlegesíti azokat.

Ionizált lúgos víz

Segít fenntartani szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyát.

A szabad gyökök megkötésére is alkalmas, azaz kiváló antioxidáns.

Energiával tölti fel a szervezetet, rendszeres fogyasztásával frissebbek leszünk.

Javítja az emésztést.

Erősíti az immunrendszert.

 

Ionizált savas víz

Savas víz négy fokozatban állítható elő a készülékkel, amik az alábbiakra használhatók:
 
I. fokozat – szájhigiéniai célokra (szájöblítés, stb.)
II. fokozat – bőrápolási célokra összehúzó hatása miatt
III. fokozat – zöldségek és gyümölcsök mosására, fertőtlenítésére, konyhai eszközök tisztítására
IV. fokozat – felületek fertőtlenítésére
Az Aquarion család új tagja dizájnos külsőt és továbbfejlesztett belsőt kapott. A készülék belsejében található kilenc, platinával borított titánlemez még stabilabb pH-t és erősebb antioxidáns-tartalmú vizet hoz létre, így a készülék még hatékonyabb megoldást kínál.
cellák öntisztító mechanizmusa, a modern érintőbillentyűk és az automata ki- és bekapcsoló gomb kényelmessé teszi a készülék használatát.

Mit szűr ki a szűrő?

A vizsgálati eredmények alapján alkalmas az ivóvízben lévő szabad aktív klór, szerves anyag és halogénezett szerves anyagok mennyiségének csökkentésére. A készülék mellé járó CaSO₃ (kalcium-szulfit) mentes szűrő minden, 0,01 mikronnál nagyobb szennyeződést kiszűr a csapvízből. A berendezés szűrőpatront használ, amiben a felfogott szennyeződések összegyűlnek, megkötődnek, ezért kell a szűrőt rendszeresen, 3 havonta vagy legfeljebb 4000 liter átfolyása után cserélni.

 

A szűrő felépítése

 

Ultra finom szűrő: Nem szövet anyagú szűrő az üledékek és részecskék kiszűréséhez.

Ezüsttel aktivált szén: A szűrőközeg legfontosabb része. Különösen hatékony a klór, a szag és az íz, valamint a mezőgazdasági vegyszerek, a fenol, a trihalometán és az egyéb vegyi szennyeződések eltávolításában. Ezüst van impregnálva a granulált aktivált szénbe a használat közbeni baktériumszaporodás megakadályozásához.

Turmalin: A turmalin természetes módon távoli infravörös tartományba (FIR) eső sugarakat bocsájt ki. Ezek dokumentált módon jótékony hatásúak az egészségre és a vízre.

Kapcsolódó cikkek:

Miért az Aquarion?

Lúgos vízek királya

Aquarion használata

 

Kattints ide az új Aquarion készülékért!!!

 

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac