Cikkek

Mi a C vitamin?

2020.08.02 12:19

A C-vitamin egy vízben oldódó tápanyag, amelynek olyan fontos funkciói vannak a testben, mint például az antioxidáns folyamatok elindítása, vagy a vas felszívódásának elősegítése. A C-vitamin hozzájárul az erek, a csontok, a fogak, az íny, a bőr és a szív egészséges állapotához, valamint javítja a fehérvérsejtek baktérium- és vírusölő képességét. Megfelelő C-vitamin szint szükséges az immunrendszer egészséges működéséhez, és az artériák egyik fontos építőeleme, a kollagén képződéséhez is, ugyanakkor csökkenti az artériák gyulladását. Egy nemrégiben megjelent tanulmány arról számol be, hogy a szívbetegség kockázata annál kisebb, minél magasabb a vér C-vitamin szintje. Ez az eredmény megerősíti azt a - több mint 50 éves - tudásunkat, hogy a C-vitamin fontos szerepet játszik a szív és érrendszer egészségének megőrzésében. Egy másik tanulmány szerint, a C-vitamin magas vérplazmaszintje 50%-kal csökkenti a stroke kockázatát.1

A 15. és 16. században tengerészek tömeges elhalálozásáért volt felelős egy skorbut nevezetű megbetegedés. A brit haditengerészeti sebész, James Lind kiválasztott 12 embert az egyik hajó fedélzetéről, akik mind skorbutban szenvedtek. 6 párba osztotta őket, és minden párnak más gyümölcsöt adott a napi étrendjéhez. A citrusféléket kapóknál figyelemre méltó felépülést tapasztaltak. Ma már tudjuk, hogy ez a betegség hosszabb távú C-vitamin-hiány esetén alakul ki.

A C-vitamin izolálásával többen is próbálkoztak, de először Szent-Györgyi Albertnek sikerült egy véletlen folytán. Kezdetben nem tulajdonított jelentősebb figyelmet a vitaminoknak, úgy vélte érdektelenek, a "vitamin" azt jelenti meg kell enni, és az evéssel kapcsolatos dolgokkal foglalkozzanak csak a szakácsok. Ennek ellenére 1928-ban, miközben Frederick Hopkin laboratóriumában dolgozott, Szent-Györgyi cukorszerű molekulát izolált a mellékvesékből és a citrusfélékből, és az elkövetkező néhány évben egész Európában a C-vitaminnal kampányolt, állította, hogy hatékony gyógyír lehet a megfázás és más betegségek megelőzésére vagy gyógyítására. Munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el.

A táplálékokban, friss gyümölcsökben és zöldségekben található bioflavonoidok és egyéb, a C-vitamin felszívódását segítő vegyületek ún. C-komplexet alkotva valóban egészségesek. A betegségek leküzdéséhez szükséges vitamin-mennyiséget azonban nem mindig fedezi napi táplálékunk, különösen a téli időszakban. Az egészséges étrend napi pár száz mg C-vitaminnal képes ellátni a szervezetet. A szélsőséges nyersétel-diéta már jóval több - 2-3000 mg - C-vitamint is biztosíthat naponta, ám ez az étrend a legtöbb ember számára hosszútávon nem elfogadható, nem tartható, így az alternatívát gondosan kiválasztott táplálék-kiegészítők jelenthetik.

CV0177 xl png
Kétségtelenül a CaliVita egyik legnépszerűbb terméke. A megadózisú, elnyújtott felszívódású C-vitamin tabletták biotermesztésből származó csipkebogyó őrleménnyel egészülnek ki, hogy megadják azt az extra támogatást az immunrendszerünknek, amire szüksége van! Egy tabletta 1000 mg C-vitamint tartalmaz. A doboz 3 hónapra elegendő. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.
CV0225 xl png
Nagydózisú, elnyújtott felszívódású C-vitamin biotermesztésből származó csipkebogyó őrleménnyel kiegészülve, hogy megadja azt az extra támogatást az immunrendszerünknek, amire szüksége van! Egy tabletta 1000 mg C-vitamint tartalmaz. A doboz 1 havi fogyasztásra elegendő. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.
FL0048 xl png
A kis dózisú C-vitamin mellett jelentős mennyiségben tartalmaz csipkebogyót és citrus bioflavonoidokat, ezért ajánlott gyermekeknek, illetve felnőtteknek a C 1000 PLUS kiegészítőjeként, valamint azoknak, akiknek sérülékenyek a hajszálerei és gyakran van véraláfutásuk. Egy tabletta 75 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.
CV0158 xl png
A 300 mg folyamatosan felszívódó C-vitamin mellett 100 mg csipkebogyó kivonatot és még 30 mg citrus bioflavonoid komplexet tartalmaz, melyek növelik a C-vitamin hatékonyságát és óvják a hajszálerek épségét. Ajánlott nagyobb gyermekeknek és fiataloknak, valamint kiegészítésként azoknak, akik sok nyers és friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.
FL0009 xl png
A Lion Kids +C ízletes, szétrágható, fogbarát készítmény, melyet kifejezetten gyermekek számára fejlesztettünk ki. Nem tartalmaz cukrot, a benne található természetes édesítő - xilit - csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát, támogatja a gyermekek egészséges fogazatának fejlődését. Rendkívül fontos a cseperedő kicsik számára, hogy fejlődésük intenzív folyamatát minden pillanatában támogassuk, hiszen a C-vitamin a csontképződés mellett ugyanúgy nélkülözhetetlen az idegrendszer optimális működéséhez és a bőr normális felépítéséhez is. Egy tabletta 75 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.
CV0174 xl png

Valljuk be, igazán senki nem szeret tablettákat lenyelni, de vannak, akiknek gondot is okozhat. Nekik fejlesztettük ki ezt a folyékony kiszerelésű C-vitamin bombát. Bioflavonoidokat és csipkebogyót is tartalmaz, valamint cukor helyett bio-agávénektárral édesítettük. A Liquid C-vel az ételek is vitamindúsabbá tehetők. Keverd turmixba, joghurtba vagy olyan ételekbe, amelyeket már nem hőkezelsz, így észrevétlenül dúsíthatsz és ízesíthetsz! Egy adag 166.7 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.

CV0255 xl png

A Super Mega 50 nagy dózisú, elnyújtott felszívódású multivitamin ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, antioxidánsokkal és extra bioflavonoidokkal, melyet kifejezetten a felfokozott életvitelű emberek számára fejlesztettünk ki. Egy tabletta 250 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.

CV0171 xl png

Koncentrált, nagy dózisú feketebodza-kivonat ötvözve az évszázadok óta alkalmazott, Echinaceából készült gyógynövénykomplexszel, valamint extra C-vitaminnal és cinkkel. Mindez jóízű, folyékony készítményben, hogy a család minden tagja felkészült immunrendszerrel várja az influenza veszélyével fenyegető hűvösebb hónapokat. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízesítő- és színezőanyagokat. Egy adag SambuRex 100 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.

CV0113 xl png

A Cholestone az egészséges koleszterinszintet támogató étrend-kiegészítő. Természetes hatóanyagai közül a lenmagolaj magas omega-3-tartalmával, az almapektin rosttartalmával járul hozzá a koleszterinszint megfelelő szinten tartásához. A fokhagyma előnyösen befolyásolja a vérzsírszintet, míg a lecitin jelentős szerepet játszik a zsíranyagcserében. Egy tabletta 60 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.

CV0258 xl png

Az Energy & Memory a guarana természetes koffeintartalmával, lecitinnel, a szellemi és testi aktivitást támogató vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal készült élénkítő hatású, komplex étrend-kiegészítő. A terméket azok számára fejlesztettük ki, akik mentális és fizikai megterhelés mellett is a természetes módot választják teljesítményük és koncentrálóképességük megőrzésére. Egy tabletta 60 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.

CV0273 xl png

A Beauty Formula egyedülállóan gazdag vitamin-, ásványianyag-, aminosav-, kollagén- és gyógynövénykomplexszel biztosítja a kellő tápanyagot bőrünk, hajunk és körmünk szépségének a megőrzéséhez. Egy tabletta 20 mg C-vitamint tartalmaz. A terméket IDE kattintva vásárolhatod meg.

Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac