Cikkek

Gondoltad volna ,hogy a fokhagyma mi mindenre jó?

2021.07.08 15:22

A fokhagyma manapság annyira a mindennapi élet részévé vált, hogy sokan nincsenek tisztában vele milyen értékes és nagy múltú fűszernövényről van szó.

A fokhagyma jellegzetes szagát adó értékes kéntartalmú vegyületeinek köszönheti baktérium- és gombaölő tulajdonságát, valamint a szív- és érrendszerre kifejtett védő hatását. E növény több mint 200 féle biológiailag aktív anyagot – vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet- tartalmaz. A készítményben a fokhagymát a vízhajtó hatásáról smert petrezselyem egészíti ki.

   

Az ételként és gyógynövényként történő felhasználása egészen az írott történelem előtti időkig nyúlik vissza. A fokhagymát évezredek óta számos kultúrában nagyra becsülik egyrészt kulináris tulajdonságai, másrészt jelentős egészségtámogató előnyei miatt.

Az ókori Egyiptomban a táplálkozás egyik alapeleme volt. A gízai piramisokat építő munkások fokhagymát kaptak az állóképességük és erejük növelése, valamint a betegségektől való védelem érdekében. Tutanhamon király (Kr. E. 14. század) sírjában többek között konzerválódott fokhagymagerezdeket is találtak!

Az híres ókori görög és római írók, mint Hippokratész, Galen és idősebb Plinius, mind dicsérik a fokhagymát a légzési problémákat, az emésztést, valamint a fáradtságot segítő tulajdonságai miatt. Az ókori olimpiai játékok sportolói között bevett szokás volt egy gerezd fokhagymát rágcsálni, mint természetes teljesítménynövelő.

Az első évezred végére a fokhagymát gyakorlatilag mindenütt termesztették az ismert világban. Étrendi, gyógyászati, sőt spirituális szempontból is értékes növényként ismerik el a mai napig. A reneszánsz korban a növényre irányult figyelem felfokozódott és Európa vezető egyetemein létrehozott botanikus kertekben vizsgálták közelebbről az emberre gyakorolt hatását.

A 21. században a nyers fokhagyma rágcsálásának gondolata túlzás lehet és biztos változatosabban szeretsz étkezni annál, hogy minden fogásodba belecsempészd. Azonban a Garlic Max-szal nem kell lemondanod a fokhagyma pozitív hatásairól. Minden egyes kapszulája egyenértékű 1000mg friss fokhagymával. Ráadásul a kellemetlen szájszag miatt sem kell aggódnod!

Ugrás a termékhez

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac