Cikkek

Minden amit tudni kell a Panax Ginsengről

2021.07.15 21:21

A ginszenget évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban, ami nem is meglepő, hiszen hatása igen sokrétű kezdve a stressz kezelésétől, a memória javításán át a szexuális problémák csökkentéséig. Legelterjedtebb a használata olyan páciensek esetében, akiknek alacsony a Qi-értékük, meghűltek, esetleg yang-hiánnyal küzdenek, ami fáradékonyságként, kimerültségként jelentkezik.
A ginszengnek sokféle típusa létezik, de az egyik legnépszerűbb az ázsiai ginszeng (Panax Ginseng, másnéven vörös ginszeng vagy koreai ginszeng).

Maga a ginszeng egy lassan növekvő, húsos gyökerekkel rendelkező gyógynövény, amit háromféleképpen lehet besorolni attól függően, hogy mennyi ideig termesztik: friss,fehér vagy vörös.

A ginszeng erősíti az immunrendszert, támogatja a szervezetet a fertőzések és betegségek leküzdésében. A ginszeng minden immunsejtet képes aktiválni, beleértve a mikrofágokat, a természetes ölősejteket, a T- és a B-sejteket egyaránt. A ginszeng kivonata olyan antimikrobiális vegyületeket állít elő, amelyek védelmet nyújtanak a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben. Mivel a ginszeng javítja a hasnyálmirigy működését, serkenti az inzulintermelést és fokozza a vércukorszint felvételét a szövetekben, csökkenti a vércukorszintet, emiatt viszont a kezelt cukorbetegeknek, ha Panax Ginsenget szednek, rendszeres és gyakori vércukorszint-ellenőrzés javasolt, hogy az ne csökkenjen túl alacsonyra.
A ginszeng tompítja a menopauza során fellépő kellemetlen tüneteket is, mint például a hőhullámok, az éjszakai izzadás, a hangulatváltozások, az ingerlékenység, a szorongás, a depresszió, a hüvelyszárazság, a csökkent nemi vágy, a súlygyarapodás, az álmatlanság és a haj elvékonyodása.

Szelénnel kiegészítve hatékony segítséget nyújthat változókor idején.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a koreai vörös ginszeng képes fokozni a szexuális izgalmat, és jótékonyan hat a férfiaknál jelentkező merevedési zavarokra, mivel természetes tesztoszteronszint-növelőként tartják számon.

Kevésbé ismert előnyös tulajdonsága a ginszengnek, természetes étvágycsökkentőként is működik, emellett fokozza az anyagcserét és segíti a zsírégetést is.

Legtöbben talán azért fogyasztanak Panax Ginseng kiegészítőt, mert a ginszeng stimulálja az agysejteket, segíti koncentrációt és a kognitív készségeket, továbbá kifejezett hangulatjavító hatással bír.
Bármennyire is vonzó lehet a Panax Ginseng fogyasztása, vegyük figyelembe, hogy magas vérnyomásban és más szívés érrendszeri betegségben szenvedőknek fogyasztása nem ajánlott!

Ugrás a termékhez

Forrás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18955300/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21154383/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23560064/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19234482/

A www.egeszsegtaram.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegtaram.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegtaram.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac