Cikkek

Gyakran ismételt kérdések a termékeinkkel kapcsolatban

2022.09.16 13:43

 1. Hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy a CaliVita étrend-kiegészítők valóban minőségi termékek?
 2. A CaliVita étrend-kiegészítői természetes eredetűek?
 3. Mit jelent az elnyújtott felszívódás (delayed release technológia)?
 4. Miért vannak különbségek a helyi és az eredeti címkén feltüntetett adagolások és hatóanyagok között?
 5. Gyógyszer szedése mellett is lehet szedni a CaliVita termékeket?
 6. Mikor javasolt bevenni az étrend-kiegészítőket?
 7. Mennyit szedjünk?
 8. Egyben vagy széttörve?
 9. Mire ügyeljünk rosttartalmú étrend-kiegészítők fogyasztásakor?
10. Meddig lehet használni a termékeket felbontás után?
11. Mi a kapszulákban használt zselatin forrása?
12. Mit kell tudni a vivő- és hordozóanyagokról?

1. Hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy a CaliVita étrend-kiegészítők valóban minőségi termékek?

A CaliVita több mint 25 éve töretlenül van jelen az étrend-kiegészítő piacon. A kiváló minőség üzletpolitikánk egyik alappillére, melynek sikerességét több millió elégedett fogyasztónk támasztja alá immár több mint 30 országban.

Készítményeink gyártása a legszigorúbb előírásoknak megfelelően történik, továbbá forgalmazásuk számos országban regisztrációhoz, illetve engedélyezéshez kötött. Ezek a folyamatok több helyen szigorú laboratóriumi vizsgálatokat is magukba foglalnak, melyek előfeltételei a forgalmazhatóságnak. Emellett a CaliVita 100%-os garanciát vállal termékei minőségéért.

Étrend-kiegészítőinket független laboratóriumok által végzett rendszeres minőségellenőrzési vizsgálatoknak is alávetjük, hogy vásárlóink mindig és mindenkor a legmagasabb minőséget kaphassák.

Most egy még magasabb szintre léptünk! A CaliVita hosszú távon letette a voksát a cGMP követése mellett. Ez alatt azt kell érteni, hogy a lehető legújabb, legfejlettebb technológiákra és rendszerekre támaszkodunk a hibák, az anyag- tévesztés és a szennyeződés elkerülése érdekében. A cGMP alkalmazása azt jelenti, hogy a CaliVita összes terméke és ezen belül minden egyes tétel megfelel a lehető legmagasabb szintű normáknak a minőséget, a biztonságot és a hatásosságot illetően. Bővebben a cGMP-ről>>>

2. A CaliVita étrend-kiegészítői természetes eredetűek?

Étrend-kiegészítőink gyártása során mindig törekszünk természetes alapanyagok felhasználására, ahol ez technológiailag lehetséges, továbbá célunk a biotermesztésből származó növényi hatóanyagok mind szélesebb körben történő alkalmazása és felhasználása.

A legújabb kutatási eredményekre épülő újdonságok mellett előszeretettel alkalmazunk a tradicionális gyógyászatban több száz éve bizonyító gyógynövényeket is.

3. Mit jelent az elnyújtott felszívódás (delayed release technológia)?

A nagy dózisú, vízben oldódó vitaminok védelmét szolgáló technológia, mely biztosítja azt, hogy a hatóanyag folyamatosan oldódjon ki a tablettából, és ezáltal akár 12 órán át biztosít a szervezet számára hasznosítható aktív hatóanyagokat. Ez úgy érhető el, hogy a hatóanyagot (például C-vitamint) olyan speciális vivőanyagba keverjük, aminek köszönhetően a hatóanyag szakaszosan szívódik fel a bélből, majd így a vérbe kerülve folyamatosan fejti ki hatását.

4. Miért vannak különbségek a helyi és az eredeti címkén feltüntetett adagolások és hatóanyagok között?

A saját nyelvű címkén az összetevők feltüntetését, beleértve azok sorrendjét is a forgalmazás helyén érvényben levő jogszabályok alapján kell elvégezni, ami az eredetitől eltérő lehet.

Az ajánlott napi adag az eredeti, angol nyelvű címkén szereplő javasolt napi adagolástól azért lehet eltérő, mert ezt minden országban annak engedélyeztetési hatósága szabja meg. Az ajánlott adagolás emiatt nemcsak az angol nyelvű címkén levőtől különbözhet, hanem országonként is eltérő lehet.

5. Gyógyszer szedése mellett is lehet szedni a CaliVita termékeket?

Az étrend-kiegészítők az egészség megőrzését segítik, és hatékony kiegészítői lehetnek az orvos által előírt gyógyszeres kezelésnek, ugyanakkor néhány esetben kölcsönhatásba léphetnek gyógyszerekkel.

A problémák elkerülése érdekében mindig olvasd el gondosan a termék címkéjét, és kövesd az utasításokat. Alkalmazás előtt konzultálj kezelőorvosoddal, különösen a következő esetekben: terhesség és szoptatás, krónikus betegségek, allergia és/vagy egyéb krónikus betegségek a családban, tervezett sebészeti beavatkozás, bármely gyógyszer (hosszú távú) alkalmazása.

6. Mikor javasolt bevenni az étrend-kiegészítőket?

A legtöbb étrend-kiegészítőt étkezés közben vagy étkezés után kell bevenni, mivel így az emésztési, felszívódási folyamatok lényegesen aktívabbak, és jobb a hatóanyagok hasznosulása. Ha ettől el kell térni, azt a termék címkéje tartalmazza.

7. Napi mekkora adagot szedjünk az étrend-kiegészítőkből?

A címkén feltüntetett ajánlott dózis minden esetben a preventív, hivatalosan ajánlott napi beviteli mennyiséget jelenti. Ha valamilyen konkrét problémára szedjük az adott hatóanyagot, készítményt, akkor a preventív dózis többszörösére is szükség lehet. Ilyen esetekben, vagy ha bizonytalan vagy az optimális mennyiségben, mindenképpen konzultálj orvosoddal, vagy fordulj bizalommal a CaliVita orvosaihoz.

8. Egyben vagy széttörve fogyasszam az étrend-kiegészítőket?

A folyamatos felszívódású tablettákat és a kapszulákat egészben kell lenyelni, mert így lehet biztosítani, hogy a hatóanyag szakaszosan szívódjon fel a bélből, az emésztőrendszer megfelelő részén oldódjon fel a kapszulahéj.

Szétszedhető az Evening Primrose Oil és az Omega 3 Concentrate halolaj kapszula, melynek folyékony tartalmát akár külsőleg is használhatjuk.

9. Mire ügyeljünk rosttartalmú étrend-kiegészítők fogyasztásakor?

A rosttartalmú étrend-kiegészítőket sok folyadékkal kell bevenni.
A rostot tartalmazó készítmények rosttartalma megkötheti az egyéb hatóanyagokat, ezért ezeket más készítményektől és gyógyszerektől legalább két óra különbséggel kell bevenni.

10. Meddig lehet fogyasztani a termékeket felbontás után?

Minden étrend-kiegészítőnk csomagolásán feltüntetjük az ajánlott tárolási módot és a szavatossági időt. A tablettákat, kapszulákat is eredeti csomagolásukban, gondosan lezárva, hőtől, fénytől óvva száraz helyen tárold!
A folyékony termékeket a felnyitást követően 30-45 napig lehet felhasználni, ha hűtőszekrényben tároljuk. Ne fogyassz folyékony terméket, ha íze a normálistól eltér, illetve más szokatlan dolgot tapasztalsz!

11. Mi a kapszulákban használt zselatin forrása?

A CaliVita zselatinkapszulákat használ, melyek állati (sertés) eredetűek, de csak a technológiailag szükséges minimális mennyiségben.

12. Mit kell tudni a vivő- és hordozóanyagokról?

Ezek az ún. segédanyagok csoportjába tartoznak, melyek funkciója nagyon sokrétű lehet, és amelyekre a tökéletes minőség érdekében kifejezetten szükség van. Nélkülük a tabletták szétesnének, könnyen töredeznének, vagy a rágótabletták nem lennének szétrághatók, más segédanyagok pedig abban segítenek, hogy ne „lötyögjön” a betöltött anyag a kapszulák héjában. A készítményeinkben alkalmazott vivő- és hordozóanyagok megfelelnek mind az amerikai, mind pedig az Európában használatos előírásoknak. Ez szintén alapfeltétele az engedélyeztethetőségnek, így a törvényes forgalmazhatóságnak is. Törekszünk arra, hogy étrend-kiegészítőinkben – ahol technológiailag lehetséges – természetes segédanyagokat alkalmazzunk: így lett például az Oregano Oil vivőanyaga extraszűz olívaolaj. Segédanyagok közül nem alkalmazunk mesterséges színezékeket, mesterséges ízfokozókat, ízjavítókat. Tablettáink bevonatát, ahol lehetséges, gyógyszeripari viaszra korlátozzuk. Tablettáink, illetve kapszuláink töltetének színe idővel természetes módon, kismértékben változhat, ugyanis nem színezzük meg őket mesterségesen. Néhány termékünk felülete természetes színezékkel (klorofill) lett megszínezve (pl. Vein ProteX, Spirulina Chlorella PLUS), hogy a fogyasztás során végig ugyanolyan minőséget nyújtsanak.

Ha az üzlettel kapcsolatban kérdésed van, keress bizalommal.
Helgert-Mihály Krisztina
+36303102001
Webáruház készítés
Ár Radar árösszehasonlító és piac